Policija kazneno prijavljuje oca bebe. Pas ju je izgrizao kad je zaplakala?

Foto: Damir Spehar/PIXSELL, 123RF

HRVATSKU je jučer potresao stravičan napad psa na jednomjesečnu bebu. 

Napad se dogodio u Repašu, nedaleko od Koprivnice, a pas pasmine Dogo Argentino je jednomjesečnu bebu izgrizao po glavi. 

Malena je djevojčica s teškim ozljedama prevezena u Zagreb u Klaićevu bolnicu gdje je odmah operirana, ali i dalje je životno ugrožena. 

Protiv 45-godišnjeg oca bebe koju je ugrizla argentinska doga bit će podnesena kaznena prijava, potvrdila je za Media servis glasnogovornica PU koprivničko-križevačke Diana Žagar.

Mještanin: Nedavno su doselili, imaju više pasa

Jedan od mještana koji živi u blizini kuće u kojoj se dogodio ovaj stravični napad za epodravinu je ispričao kako psi pripadaju mlađem muškarcu koji se s partnericom doselio iz Zagreba.

"Kupili su ranč tu u Repašu i osim te doge mlađi muškarac ima još četiri-pet pasa. Znao sam ga vidjeti kako trči s njima po selu, a dok netko prolazi oni mirno stoje i čekaju da prođe. Mislim da dijete nije njihovo jer je žena zaposlena i radi, a jučer sam vidio drugu, meni nepoznatu ženu kako šeće dijete u kolicima po ulici. Mislim da bi to moglo biti baš to dijete. Čini mi se da su im došli prijatelji, vjerojatno bih znao da je to njihovo dijete", rekao je mještanin Repaša. 

"Ti psi skaču na zvukove životinja, možda je dijete zaplakalo"

Argentinska doga može oboriti i vepra, govore ljudi, a nitko ne zna što se dogodilo u kući. Mještanin kaže da psi skaču na zvukove životinja.

"Ti psi skaču dok čuju miša i štakora, možda je dijete zaplakalo pa…", nagađa sugovornik epodravine. 

Pas dijete napao u krevetiću?

Prema drugim informacijama do kojih je došao Index, dijete pripada paru iz Repaša koji ima tri svoja psa. Na dijete je, prema tim informacijama, nasrnuo jedan od tih pasa - mužjak Doge kojeg je kao štene kupio otac djeteta, a do napada je došlo kada je beba zaplakala iz krevetića na što ju je pas počeo gristi. Jednomjesečnu je djevojčicu izgrizao po glavi i nanio joj po život opasne ozljede.

Beba je operirana i ima teške ozljede glave. Moždano tkivo je oštećeno, kosti glave su također oštećene te se djevojčica i dalje nalazi na intenzivnoj njezi. Na respiratoru je i sedirana. 

Beba i dalje u teškom stanju

"Riječ je o kraniocerebralnoj ozljedi, ozljedi kostiju glave i moždanih struktura. Napravljen je hitni CT glave da se vidi težina ozljeda. Indiciran je hitni neurokirurški operativni zahvat i dijete je operirano. Trenutno je u jedinici intenzivnog liječenja. Riječ je o teškim ozljedama s obzirom na strukture koje su zahvaćene", rekao je za Index dr. Goran Roić, ravnatelj Klaićeve bolnice.

Beba je danas stabilno, no i dalje u teškom stanju.

Kujundžić: Ozljede su jako, jako ozbiljne

Ministar zdravstva Milan Kujundžić, koji je na zagrebačkom Cvjetnom trgu dao potporu humanitarnoj akciji Dan narcisa, novinarima je rekao da ga je ravnatelj bolnice izvijestio o ozbiljnosti traume i samoj operaciji. "Operacija je prošla dobro, a ozljede su nažalost jako, jako ozbiljne i po život opasne", rekao je.

Prema informacijama koje se doznaju iz policije, nesretno dijete pas je izgrizao u spavaćoj sobi. Policijska istraga i dalje traje. 

Pročitajte više