Šuker u Mađarskoj: Za 10 godina ćete biti na našoj razini

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

DAVOR ŠUKER, predsjednik HNS-a, prisustvovao je prijateljskoj utakmici Osijeka i Puškaš Akademije. Susret je završio 1:1, a nakon susreta Šuker je dao intervju za službene stranice mađarskog kluba.

Osvrnuo se na razvitak nogometa u Mađarskoj i dao svoje mišljenje tko će pobijediti u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020. u nedjelju. Hrvatsku će dočekati pun stadion u Budimpešti, a susret počinje u 18 sati.

"Volim vidjeti nogomet kao strateški sektor u Mađarskoj. Premijer Viktor Orban i cijela vlada podupire projekt. Bio sam u Puškaš Akademiji prije nekoliko godina. Treba nam više ovakvih objekata koji će se brinuti o mladim nogometašima, da ne moraju ići po bolnicama. Sretan sam što imamo isti primjer u Hrvatskoj. Iako smo mali, ulažemo u slične projekte."

Šuker vjeruje da mađarski nogomet zbog takvih ulaganja može doći na razinu hrvatskog u razdoblju od pet do 10 godina. Prije međusobnog susreta u nedjelju pozvao je na oprez. U prvom kolu kvalifikacija Mađari su na gostovanju kod Slovačke izgubili 2:0.

"Teško je govoriti o šansama. Naši ljudi bili su u Slovačkoj i Mađarska je igrala dobro u prvom poluvremenu. Očekujem dobru utakmicu i neka pobjedi bolji."

Šuker je kao igrač nosio dres Real Madrida, istog kluba za koji je Ferenc Puškaš zabio više od 150 golova pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća.

"Velika je čast za ovu akademiju što nosi njegovo ime. Ja sam veliki navijač Real Madrida, Puškaš ima veliko poštovanje u glavnom gradu Španjolske."

 

 

Pročitajte više