Novi sumnjiv detalj: Ugovor za Mercedes mame Žalac ovjeren tek nakon 46 dana

Foto: Screenshot RTL, Patrik Macek/PIXSELL

U SLUČAJU luksuznog Mercedesa koji je dulje vrijeme bio parkiran u dvorištu ministrice Gabrijele Žalac, a nakon što je priča dospjela u medije misteriozno nestao, pojavio se novi sumnjiv detalj. 

Ugovor ovjeren tek 46 dana nakon što je sklopljen

Ugovor je Vinka Ivanković, majka Gabrijele Žalac, prema onome što je objavljeno s tvrtkom Star rent-a-car šibenskog tajkuna Josipa Stojanovića Jollyja potpisala još 18. siječnja, no na ugovoru kojim je Stojanović mahao na press konferenciji u srijedu, kako se vidi na snimci RTL-a, jasno se vidi da je ovjeren tek 46 dana kasnije.

Ugovor je vinkovački javni bilježnik ovjerio tek 5. ožujka, odnosno mjesec i pol nakon sklapanja ugovora. 

Neuobičajena praksa

Iako nije izgledno kako se radi o nezakonitom postupanju, neuobičajena je praksa da se ugovor ovjerava tek mjesec i pol nakon što je sklopljen. Kada se vozilo uobičajeno uzima na leasing, autokuće odmah traže ugovor sa svim ovjerenim potpisima, što ovdje očito nije bio slučaj pa se ponovno postavlja pitanje povlaštenih uvjeta kod dugoročnog najma koji formalno glasi na majku ministrice Žalac.

Je li plaćena ijedna mjesečna rata i gdje je nestao luksuzni Mercedes?

Još uvijek ne znamo i je li tvrtki šibenskog tajkuna Jollyja majka Gabrijele Žalac uplatila ijednu mjesečnu ratu koja mjesečno, prema tvrdnjama ministrice, iznosi nešto manje od 7 tisuća kuna. Ne zna se ni gdje je nestao luksuzni Mercedes E klase iz dvorišta obitelji Žalac.

Laže li ministrica da je Mercedes namijenjen njenim roditeljima?

Ovo također budi dodatnu sumnju u ministričinu priču da su automobil u najam uzeli njeni roditelji, ako su susjedi ispričali kako je automobil mjesecima u dvorištu kuće Gabrijele Žalac i njezina supruga koja je cestovnim pravcima udaljena oko četiri kilometra od kuće njezinih roditelja. 

Vozio ga je ministričin suprug

Prema izjavama svjedoka, luksuzni Mercedes je neprestano vozio Mario Žalac, ministričin suprug, a navodno su u tom istom Mercedesu stigli i u mjesto Jakšić pored Požege na krstitke djeteta ministričine kume, dan nakon što je Žalac automobilom bez važeće vozačke dozvole naletjela na 10-godišnju djevojčicu koja je u nesreći teško ozlijeđena. 

Dovezli se njime i na krstitke djeteta kume koja je pijana pregazila ženu pa pobjegla?

Kuma kojoj je ministrica išla na krstitke, kako smo već pisali, prije dva i pol mjeseca pijana je autom pokosila ženu i vukla je na haubi te onda pobjegla s mjesta nesreće ne pruživši unesrećenoj pomoć, a još se uvijek ne zna hoće li biti prijavljena prekršajno ili kažnjeno.

Još uvijek ne znamo ni hoće li Gabrijela Žalac ostati ministrica. Premijer Plenković, naime, danima ne želi izravno odgovoriti na to pitanje. 

Pročitajte više