AS: Rakitić ima usmeni dogovor s Interom, ali postoji jedan problem

Foto: EPA-EFE

ŠPANJOLSKI list AS piše kako Ivan Rakitić ima usmeni dogovor s Interom o dolasku u Milano sljedeće ljeto, ali trener Ernesto Valverde nije siguran hoće li ga pustiti iz Barcelone.

Valverde i dalje vidi Rakitića kao važnog člana svoje momčadi unatoč dovođenju jednog od najtalentiranijih mladih svjetskih veznjaka Frenkieja de Jonga iz Ajaxa, a planiraju i kupnju Adriena Rabiota, veznjaka PSG-a. 

Transfer Rakitića u Inter i dalje je daleko od realizacije, ali obostrana želja očito postoji. Potvrdio je to i talijanski Tuttosport koji piše da će Inter održati sastanak kluba na kojem će sudjelovati CEO kluba Beppe Marotta, sportski direktor Piero Ausilio, glavni direktor za nogometna pitanja Giovanni Gardini i trener Luciano Spalletti. 

Glavna tema bit će transferna politika Intera sljedećeg ljeta, a Rakitić će biti jedan od igrača o kojem će se diskutirati. Inter mu navodno nudi plaću od 6,5 milijuna eura po sezoni dok trenutno u Barceloni ima 5 milijuna eura.

Rakitićev ugovor u Barceloni traje do 2021. godine, a Katalonci nemaju veliki prioritet da ga produlje. Hrvatski veznjak ima 31 godinu i ovo bi mu mogao biti posljednji veliki transfer u karijeri. Dodatno, činjenica da je Barcelona već dovela jednog, a planira i dolazak drugog igrača na njegovoj poziciji mogla bi natjerati Rakitića na odlazak.

Pročitajte više