MEĐUNARODNI NOGOMET

Povratnik Messi i Argentina osramotili se protiv najlošije ekipe Južne Amerike

PRVI PUT nakon SP-a i prošlog ljeta, Leo Messi zaigrao je za Argentinu, ali je to završilo debaklom u prijateljskoj utakmici, porazom 1:3 od Venezuele, najlošije južnoameričke reprezentacije i selekcije države koja je u potpunom kaosu.

Messi je na Atleticovom stadionu u Madridu okončao pauzu tijekom koje je propustio šest utakmica reprezentacije, ali je kapetanu Argentine povratak bio dvostruko porazan; izgubio je i lakše se ozlijedio, zbog čega propušta sljedeći prijateljski meč, u utorak protiv Maroka.

Osim njega, zbog istog razloga na tom susretu neće nastupiti ni Gonzalo Martinez.

Salomon Rondon donio je Venezueli prvo vodstvo već u 6. minuti, koje je Jhon Murillo poduplao na kraju poluvremena. 

Lautaro Martinez smanjio je za Argentinu u 59. minuti, ali je Josef Martinez iz penala u 75. minuti zaključio meč.

Aguero i Icardi nisu pozvani za ove utakmice reprezentacije, ali je izbornik Scaloni svejedno na raspolaganju imao niz uglednih igrača. Osim dakako Messija i Lautara Martineza, igrali su još Armani, Mercado, Tagliafico, Lo Celso. Zanimljivo, iako je Scaloni u drugom poluvremenu izvršio pet zamjena, Dybala je ostao na klupi.

Argentina je imala daleko veći posjed lopte, više udaraca na gol i kornera, ali je uvjerljivo izgubila od reprezentacije koja je kvalifikacije za SP završila na zadnjem mjestu.

Ali Venezuela ima daleko većih problema od navedenog. Nakon što međunarodna zajednica nije priznala reizbor predsjednika Nicolasa Madura to je država samo na papiru. 

Vladaju nestašice hrane, lijekova i osnovnih energenata, a nakon utakmice je izbornik Rafael Dudamel usprkos pobjedi nad uglednim suparnikom ponudio ostavku.

Kako je naveo, uradio je to jer režim ovaj posjet reprezentacije Španjolskoj, tijekom kojeg Venezuela u ponedjeljak igra i protiv Katalonije u Gironi, koristi kako bi nacionalnom selekcijom manipulirao u političke svrhe.

Pročitajte više