Bivši nogometaš Zadra osuđen zbog napada na novinara

Foto: Hrvoje Bajlo

ZBOG premlaćivanja Hrvoja Bajla (33), vlasnika portala ZadarNews i novinara Nacionala, jučer je na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćnom presudom u trajanju od 10 mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine osuđen Jakov Surać (43), bivši kapetan i nogometaš NK Zadra, piše Zadarski list.

S obzirom na to da je riječ o uvjetnoj osudi, sutkinja Mitra Meštrović Suraću je ukinula mjeru zabrane približavanja zadarskom novinaru, ali mu je naložila da po pravomoćnosti presude za sudske i vještačke troškove u državni proračun uplati iznos od 5.814 kuna.

Obrazloženje presude

Kod odmjeravanja kaznene sankcije sutkinja je, kako je to iznijela u kratkom obrazloženju, Suraću kao olakotnu okolnost ocijenila dosadašnju neosuđivanost i primjereno držanje pred sudom tijekom postupka, ali i činjenicu da je iz vještačkog nalaza proizašlo kako je zadarski novinar zbog udaraca lakšeg intenziteta zadobio niz lakših ozljeda po glavi i tijelu u vidu hematoma, ogrebotina i oguljotina, a tešku, prijelom gornje laktalne kosti, pri padu, dok se oslanjao na tlo.

Bivšem nogometašu, a danas poduzetniku, sudilo se jer je 24. lipnja  2018. godine oko 19:30 sati na parkiralištu u Ulici Rikarda Katalinića Jeretova uz Obalu kneza Branimir, verbalno i fizički napao novinara Hrvoja Bajla jer mu je zamjerio sadržaj tekstova koje je ovaj napisao.

Novinar Bajlo po izlasku iz sudnice prokomentirao je nepravomoćnu  presudu kazavši kako nije zadovoljan, te da je za ono što je on proživio očekivao da se Suraća osudi na zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine.

Surać: Mojih šesto utakmica ne može nitko izbrisati, kamoli jedan klošar

Na presudu će se žaliti i obrana.

Presudu je kratko komentirao i osuđeni Surać.

"Imate poruke na sudu pa pročitajte što je on meni pisao. Miješao se u moj život, želi biti glavni. Pukanića nisam spominjao, živim urednim životom, uspješan sam poduzetnik i nitko ne može izbrisati mojih 600 utakmica u HNL-u, a kamoli jedan takav klošar", izjavio je Surać.

Pročitajte više