Tužno i sporo propadanje karijere Johna Travolte

Foto: Press

FILMSKA karijera Johna Travolte doživjela je nevjerojatne uspone i, u novije vrijeme, iznimno neugodne neuspjehe, uključujući smiješne filmove znanstvene fantastike, ismijane filmove o mafijašima i ismijane komedije u kojima glumi oca.

Posljednji primjer je Trading Paint, poprilično loše ocijenjena drama (4,8 na IMDB-u zasad) u kojoj 65-godišnji glumac glumi vozača trkaćeg automobila koji izlazi iz mirovine. New York Post napravio je mali popis koji prikazuje koliko tužno i sporo je propadala Travoltina karijera.

Groznica subotnje večeri (Saturday Night Fever, 1977.)

Nakon uloge u seriji Welcome Back, Kotter, koja ga je proslavila, Travolta je već s 24 godine dobio svoju prvu nominaciju za Oscara, za ulogu disko plesača Tonyja Manera u klasičnoj drami.

Briljantin (Grease, 1978.)

Glumac, čiji je singl "Let Her in", završio na Billboardovoj ljestvici Hot 100, dodatno je dokazao svoje pjevačke sposobnosti u ulozi Dannyja Zuka, uz Oliviju Newton-John kao Sandy u klasiku Briljantin.

Pulp Fiction (1994.)

Nakon zatišja karijere u 80-im godinama prošlog stoljeća, Travolta je svoju drugu nominaciju za Oscara zaradio glumeći gangstera Vincenta Vegu, u klasiku Quentina Tarantina u kojem je također plesao, ovaj put uz Umu Thurman. Po mnogima to je najbolji film koji je ikad snimio.

Bojno Polje Zemlja (Battlefield Earth, 2000.)

Stvari su zatim otišle u krivom smjeru. Scijentolog od 1975. godine, Travolta je koproducirao i glumio u filmu baziranom na knjizi osnivača scijentologije L. Rona Hubbarda. Znanstveno-fantastični film bio je toliko loš da se J.D. Shapiro 2010. godine ispričao jer je napisao scenarij.

Divljaci na kotačima (Wild Hogs, 2007.)

Nekoć plesač koji je plijenio pažnju, Travolta se transformirao u "tužnog tatu". U ovoj loše ocijenjenoj komediji (5,9 na IMDB-u), glumio je odvjetnika iz Cincinnatija koji sjeda na motor s Timom Allenom i Martinom Lawrenceom te traži avanturu na otvorenoj cesti.

Gotti (2018.)

Mnogi kritičari ovaj biografski film u kojem je Travolta glumio Johna Gottija prozvali su jednim od najgorih filmova godine. U međuvremenu snimio je i triler Speed Kills, koji je prošao još gore - ocijenjen je tek s 4,0 ocjenom na IMDB-u.

Pročitajte više