Tesla moli radnike za pomoć, evo što sad žele

Foto: Tesla Motors

U TESLI se nadaju da će dodatnim angažmanom radnika uspjeti prebroditi aktualne probleme.

Tesla je prošli kvartal zaključila prodajom 27.607 primjeraka Modela S i X te 63.359 primjeraka Modela 3. Ako želi i ovaj kvartal zaključiti sličnom nakladom, radnici će morati dodatno povući. A kako bi ih potaknuli na dodatni angažman, u Tesli su se odlučili izravno obratiti radnicima i moliti ih za pomoć

Potpredsjednik Tesle Sanjay Shah je osobno poslao email šefovima svih odjela u kompaniji i zatražio da radnici dobrovoljno pomognu u narednim tjednima, javlja Business Insider. Navodno su kratki za oko 30.000 automobila, a upravo toliko trebalo bi ih sklopiti do kraja mjeseca.

"Trebamo vašu pomoć u dobrovoljnom angažmanu da bismo napredovali. Moramo u narednih 15 dana isporučiti još 30.000 automobila", stoji u emailu koji je Shah poslao.

Tesla je već prije najavila kako bi u ovom kvartalu prodaja u Americi mogla čak i opasti, a sve jer se ne može zadovoljiti potražnja. Naime, još uvijek se sva proizvodnja odvija isključivo u Freemontu, a potrebno je podebljati isporuke za Kinu i Europu. Upravo u isporukama Tesla ima najviše problema. Nakon što su preživjeli tzv. "proizvodni pakao“ susreli su se s novim problemima u logistici prodaje. Jedan Teslin zaposlenik je tako za Business Insider izjavio da je auto vozio puna tri sata kako bi ga osobno isporučio kupcu i potom se Uberom vratio u tvornicu.

Pojedini financijski analitičari pak naglašavaju kako je Tesla zabilježila pad prodaje na američkom tržištu, te kako je logistika u isporuci vozila samo jedan od problema u poslovanju. Kako god, s obzirom na volonterski karakter dodatnog angažmana, gotovo je sigurno da radnici neće biti dodatno plaćeni.

Pročitajte više