Najfit muškarac na svijetu smatra da biste trebali jesti ovih šest namirnica

Foto: Instagram

RICH Froning Jr. poznatiji je kao najfit čovjek na svijetu, a taj laskavi nadimak duguje četverostrukom osvajanju Svjetskog CrossFit prvenstva između 2011. i 2014. godine.

Zbog toga ne čudi da takvu osobu smatraju fitness stručnjakom. Svoje savjete danas dijeli kao domaćin podcasta Froning and Friends.

"Ne mislim da postoji hrana koju morate jesti, ali na šest se namirnica oslanjam zbog određenih razloga", izjavio je Froning pa ih pobrojao.

1. Steak

"Nemasni steak je izvrstan izvor proteina i ima odličan okus. Ukusna je i piletina i puretina, ali ja osobno preferiram dobar steak."

2. Jaja

"Osim što su bogata proteinima, jaja sadrže vitamine i minerale. Cijelo jaje je kalorično pa ih jedem umjereno."

3. Zeleno povrće

"Brokula, špinat, celer i slično zeleno povrće je niskokalorično, a obiluje vitaminima, mineralima i vlaknima."

4. Slatki krumpir

"Ovo mi je omiljena namirnica iz skupine sporo probavljivih ugljikohidrata, koja mi daje energije i osigurava oporavak nakon napornih treninga. U tu svrhu mogu se konzumirati riža, tjestenina i kruh od cjelovitih žitarica, ali meni osobno je najdraži slatki krumpir."

5. Riba

"Riba sadrži proteine, a obično je manje kalorična od drugih namirnica životinjskog porijekla pa ako želim smršavjeti, fokusiraniji sam na ribu nego na meso. Riba je bogata i omega-3 masnim kiselinama koje su iznimno važne za zdravlje."

6. Maslac od kikirikija

"Kikiriki je odličan izvor zdravih masti i daje puno kalorija, a meni je to potrebno za intenzivne treninge. Budimo iskreni, maslac od kikirikija je odličnog okusa."

Pročitajte više