Vlasnik Mercedesa iz dvorišta nedavno dobio na natječaju

Foto: Pixsell/Hrvoje Jelavić

TVRTKA Jolly Auto Line d.o.o. iz Šibenika dobila je početkom ovog mjeseca natječaj prema kojem moraju isporučiti 20 zglobnih autobusa marke Mercedes splitskom Prometu. Prema dostupnim podacima, 85 posto tog novca za nabavu sufinancirano je iz Kohezijskog fonda Europske unije.

Muljanje oko automobila

Ministrica Gabrijela Žalac našla se u problemu nakon što je otkriveno da luksuzni Mercedes E klase, vrijedan barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Jolly Auto Line, već dulje stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice u Vinkovcima. Luksuzni automobil koristio je njen suprug Mario, vlasnik automehaničarske radionice s prijavljenim primanjima od svega 3 tisuće kuna mjesečno. Ministrica se nemušto branila da je to automobil njenih roditelja.

"Automobil su roditelji kupili prije dva mjeseca. On je rentan kroz ugovor u najmu, a vjerojatno će ga kupiti", rekla je Gabrijela Žalac, a nemušti odgovor članice vlade Andreja Plenkovića otvorio je niz sumnji.

Na jednom od natječaja koji se financira iz Europske unije pobijedio je upravo Jolly.

Žalac potpisala ugovor, a natječaj dobio Stojanović

"Objavljen je datum isporuke 34 nova gradska autobusa prilagođena i za osobe s invaliditetom prijevozniku Promet d.o.o. iz Splita. Isporučitelj 20 zglobnih autobusa marke Mercedes je tvrtka Jolly Auto Line d.o.o. iz Šibenika, dok je nabava 14 solo autobusa marke MAN odgovornost tvrtke Auto Hrvatska prodajno servisni centri d.o.o. iz Hrvatskog Leskovca. Putnici na području Splita i okolice moći će se služiti novim autobusima ukupne vrijednosti 74 milijuna kuna najkasnije od 15. listopada ove godine. 85 posto tog novca sufinancirano je iz Kohezijskog fonda EU, a 15 posto iz državnog proračuna", stajalo je u službenoj obavijesti, uz dodatak da EU financira 267 milijuna kuna.

Iako se radi o sredstvima Europske unije, natječaj nije raspisalo ministarstvo Gabrijele Žalac. Njeno ministarstvo raspisalo je natječaj za nabavu dodatnih 18 autobusa za Promet vrijedan više od 44 milijuna kuna, krajem prošle godine, no za sada nije poznato tko je dobitnik tog natječaja.

Gospodin Jolly

"Poznajem gospodina Jollyja i poznavat ću ga do kraja života", rekla je ministrica Žalac kada su je jutros upitali kakav je njezin odnos sa šibenskim poduzetnikom Josipom Stojanovićem Jollyjem.

Pročitajte više