Kod Lekenika mrtav pijan vozio neregistrirani auto. Već ima hrpu prekršaja

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

PIJANOG 50-godišnjaka, kojemu je alkotestom izmjereno 3,09 promila alkohola u krvi, zaustavila je jučer policija u Donjem Vukojevcu kod Lekenika, a riječ je o recidivstu koji je i ovoga puta u alkoholiziranom stanju, i to u vrijeme dok mu traje zabrana, vozio neregistrirani i neosigurani automobil.

Sisačko-moslavačka policija danas je izvijestila kako su prometni policajci jučer oko 11:45 sati tijekom redovne kontrole prometa zaustavili 50-godišnjeg vozača u vidno alkoholiziranom stanju.

Bio na granici alkoholne kome

Alkotestom mu je izmjereno 3,09 promila, a utvrđeno je i da je vozio neregistrirani i neosigurani automobil, i u vrijeme dok mu je traje zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Uhićen je te nakon otrježnjenja uz optužni prijedlog doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku, kažu u policiji.

Izmjerena koncentracija alkohola u krvi smatra se onom na granici alkoholne kome. Osoba s 3 promila pada u stanje stupora u kojem ne shvaća gdje se nalazi. Može doći do nagle nesvjestice i težeg buđenja iz tog stanja. Iznad 3,5 promila moguća je pojava kome. To stanje jednako je razini kirurške anestezije.

Pročitajte više