Poznate nove informacije o najskupljem autu na svijetu

Foto: Bugatti

IAKO je cijenom od gotovo 17 milijuna eura postao najskuplji novi automobil, Bugatti La Voiture Noire nema klasičan motor, a i kabina je još uvijek prazna.

Kad je Rolls-Royce prikazao Sweptail i izvjesio cijenu od 11,5 milijuna eura malo tko je mogao pomisliti da će se pojaviti nešto skuplje. Bugatti je Chironom stao na manje od 3 milijuna, no onda je pokazao Divo vrijedan 5 milijuna eura, a u Ženevu je doveo unikat i izvjesio cijenu od nevjerojatnih 16,7 milijuna eura.

Ali cijena međutim nije fiksna jer je tajni kupac zasad prihvatio Bugattijev prijedlog u kojem će smjeru ići razvoj automobila. Naime, kad je projekt prije pola godine pokrenut, u Bugattiju su odlučili iskoristiti Chironovu osnovu i pogon. Međutim usprkos tome cijena je ostala besramno visoka, a termin isporuke barem dvije i pol godine. Da, Bugattiju će trebati još dvije godine da dovrši automobil, a ono prikazano u Ženevi je bio tek djelomično dovršen automobil, potvrdio je glasnogovornik Bugattija Tim Bravo.

"To nije gotov auto. Tek smo krenuli s izradom prije pola godine, nakon što je klijent prihvatio naš prijedlog. Auto će biti isporučen za dvije do dvije i pol godine. Da, dizajn interijera nije dovršen", objasnio je Bravo.

Pomalo očekivano, jer Bugatti nije pokazao interijer vozila i time je dao do znanja da taj dio automobila još nije gotov. Također, usprkos brojnim ispušnim topovima straga auto je sa ženevske pozornice sišao nečujno. Naime, 1500 KS snažan W16 motor iz Chirona još nije ugrađen, nego je za manevriranje ugrađen elektromotor.

 

Pročitajte više