Obitelj Žalac: Majka je šefica u HGK, a brat munjevito napreduje kod Bandića

Foto: 123rf/Pixsell/Patrik Macek

"AUTOMOBIL su roditelji kupili prije dva mjeseca. On je rentan kroz ugovor u najmu, a vjerojatno će ga kupiti", rekla je pomalo nesuvislo ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac pokušavajući se izvući iz najnovije afere.

Podsjetimo, luksuzni Mercedes E klase, vrijedan barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila, već dulje stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice u Vinkovcima. Automobil nije naveden u njezinoj imovinskoj kartici. Susjedi obitelji Žalac tvrde da je luksuzna limuzina parkirana ondje već nekoliko mjeseci te da je vozi suprug Mario Žalac. Ministrica sada tvrdi kako je riječ o nesporazumu, prebacivši sve na svoje roditelje.

Majka stečajna upraviteljica i šefica HGK
 
Majka ministrice je Vinka Ivanković, šefica Hrvatske gospodarske komore u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Ivanković je prije Domovinskog rata bila ekonomistica, a devedesetih godina ulazi u HDZ i postaje stečajna upraviteljica.

Prema dostupnim podacima, vodila je desetak stečajnih postupaka, među kojima i jedan od najduljih stečajeva slavonskih firmi, onaj Županijske banke. Stečaj je počeo 1999. godine, a okončan je 16 godina kasnije likvidacijom banke.

Brat napredovao kod Bandića

Brat ministrice Žalac Ivan Ivanković, kako doznajemo, zaposlen je u Gradu Zagrebu, i to od rujna 2018. godine. Već je imenovan za pomoćnika pročelnika za energetiku, gospodarenje energijom i energetski održivi razvoj u Gradu Zagrebu. Njegov ured nalazi se na zagrebačkoj Trešnjevci, a iako može koristiti službeni automobil, na službeno mjesto parkira svoj privatni Passat.

"Auto stoji u mom dvorištu jer je brat dovezao svoj automobil kod roditelja pa nema mjesta", pravdala se jutros ministrica Žalac govoreći o Vinkovcima.

Suprug ima plaću od tri tisuće kuna

Suprug ministrice Žalac je Mario Žalac, vlasnik autoservisa "Žaki" u Vinkovcima.  U imovinskoj kartici ministrice Žalac stoji kako njen suprug ima mjesečnu plaću od 3065 kuna.

Pročitajte više