Vrijeme je savršeno za šetnju, a vas ponovo lovi prehlada? Evo što učiniti!

Foto: Promo

ECHINACEA je biljka porijeklom iz Sjedinjenih Američkih Država, a u Europi je postala popularna tijekom 20. stoljeća. Nerijetko se koristi za jačanje imunološkog sustava, ali je korisna i za olakšavanje tegoba prehlade i dišnih puteva.

Vrlo često nam se događa da nakon prehlade koju ''uhvatimo'' preko zime, ista ponovno dolazi kako se proljeće bliži. Prevencija je svakako pola zdravlja, ali što kada je prehlada već tu, a vrijeme nas jednostavno mami da izađemo iz kuće? Biljne kapi odličan su dodatak prehrani za ljude slabijeg imuniteta sklone prehladama i virusnim oboljenjima. Kapi se dobivaju od ekstrakta nadzemnog dijela biljke echinacee u vrijeme cvatnje. Sastojci koji se nalaze u gornjem dijelu biljke razlikuju se od onih koji se nalaze u podzemnom dijelu biljke. U korijenu biljke su prisutne vrlo visoke koncentracije esencijalnih ulja i mirisnih tvari, a nadzemni dijelovi sadrže više aktivnih tvari koje pozitivno djeluju na imunološki sustav. Biljne su kapi odličan imunostimulans, pomažu u jačanju otpornosti organizma te zaštiti od infekcija i virusnih oboljenja. Isto tako, biljne kapi echinacee možete koristiti kako bi ublažili simptome upale grla te kašlja.

Sve biljne suplemente i dodatke prehrani najbolje je uzimati preventivno. Ako određeno stanje već nastupi, isti mogu pomoći u olakšavanju simptoma. Također, važno je pripaziti da kupujete proizvod poznate marke koja se nalazi na europskoj listi odobrenih sastojaka kako biste bili sigurni da se radi o kvalitetnom i učinkovitom sastojku te pripravke koji sadrže samo one sastojke čija je djelotvornost klinički dokazana.