Malom avionu u Splitu nestalo goriva, zbog bure jedva sletio

Bura u Trogiru Foto: Čitatelj Indexa

ORKANSKI vjetar koji puše u priobalju, iz unutrašnjosti prema moru, i dalje uzrokuje velike probleme u odvijanju prometa i gašenju požara u Dalmaciji, velik broj trajektnih, brodskih i katamaranskih linija je u prekidu, no unatoč jakom vjetru, jedan mali zrakoplov uspio je sletjeti u splitsku zračnu luku. 

Zbog orkanskih udara vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su: A1 između čvorova Posedarje i Sveti Rok, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, most dr. Franje Tuđmana kod Dubrovnika.

Probleme stvaraju i srušena stabla te razni predmeti na kolnicima.

Mali avion jedva sletio

Nakon problema s nedostatkom goriva, manji zrakoplov s dva člana posade i petero putnika uspio je, unatoč jakom vjetru, sletjeti u Zračnu luku Split.

Aktivno je nekoliko požara na području Šibensko-kninske županije (Grebaštica, Lozovac, Tribunj, Vodice, Sencarić) i Splitsko-dalmatinske županije. Od DHMZ-a je zatražena vremenska prognoza za to područje kako bi se utvrdilo hoće li se do kraja dana moći angažirati kanaderi i pomoći lokalnim vatrogasnim snagama u gašenju požara.

Potrošači na Dugom otoku, Molatu i Poljicama u Zadarskoj županiji i dalje nemaju električne energije, izvijestili su iz Centra 112.

Pročitajte više