Žena udomila dvije mačke, nije imala pojma da je jedna od njih toliko posebna

Foto: Instagram/ellie.vitiligo

NICOLE je za vrijeme posjeta lokalnoj farmi zatekla dva mačića u užasnom stanju i nije ih imala srca ostaviti tamo pa ih je ponijela kući. Imali su tada samo četiri mjeseca i hitno im je trebala medicinska pomoć i njega. Cijeloga života Nicole je htjela imati mačku, a nakon jednog izleta, potpuno nenadano kući se vratila s dvije mace.

Pružala im je jednaku njegu, pažnju i ljubav i kroz samo nekoliko mjeseci, mace su bile potpuno zdrave. Elli i Rosie postale su njezine najbolje prijateljice. Rosie se oduvijek ponašala poput svake mačke, dok je Elli bila nešto drugačija. Nicole kaže da je često podsjeća na psa. No vrlo brzo shvatila je da to nije jedino što je posebno kod Elli.

Uočila je nešto bijelo na njezinom tijelu. Isprva je mislila da se radi o vlaknima koje je pokupila s poda, no na kraju se ispostavilo da je njezino krzno pobijelilo.

Kroz nekoliko mjeseci to se počelo širiti, a veterinari su joj rekli da se radi o vitiligu, depigmentaciji krzna, odnosno kože kod ljudi. To rijetko stanje zahvaća samo 0,5-2% svjetske populacije, a kod životinja je još rjeđe. Njezina maca preko noći se počela mijenjati, a svojim neobičnim šarama ne prestaje čuditi ljude iz cijeloga svijeta. 

 

Pročitajte više