serie a

Napolijev gazda prozvao Juventus zbog Ronalda: "To nije uspjeh"

Foto: Getty Images

NAPOLIJEV predsjednik Aurelio De Laurentiis priznao je da suosjeća s razočaranim navijačima zbog vjerojatno još jednog izgubljenog pohoda na prvi scudetto nakon 1990. godine, odnosno treći u klupskoj povijesti.

Juventus je devedesetak dana prije konca talijanskog prvenstva sa 66 bodova vodeći na ljestvici s 13 bodova ispred prvog pratitelja Napolija. 

Unatoč ulaganjima i ambicioznim najavama, izvjesno je kako će Napoli i drugu uzastopnu sezonu okončati iza nedodirljivog Juventusa kao viceprvak.

"Osjećam razočaranje, ali obećavam da ćemo ustrajati do samoga kraja. Ako se netko predaje već na prvoj prepreci, mora se zamisliti. Odustajanje predstavlja neuspjeh. Tko želi biti uspješan, bori se i unatoč zaprekama. Pobjeđuje i onaj tko ne završava uvijek prvi. Svi pobjeđujemo igramo li sa žarom", motivacijskim tonom pokušao je Aurelio De Laurentiis za Sky Sport Italia utješiti navijače napuljskog kluba. 

Ljubomoran ili objektivan, Napolijev temperamentan čelnik obrušio se potom i na Juventusovu politiku. 

"Posudim li od banke 200 milijuna eura za transfer jednog igrača, koja je zapravo svrha pobjeđivanja? Ne pričamo o istinskom uspjehu", poručio je Aurelio De Laurentiis, aludirajući na Juventusov ljetošnji transfer Cristiana Ronalda.

Uz četverogodišnji ugovor od 30 milijuna eura po sezoni, uključujući i transfer službeno vrijedan 117 milijuna eura, Juventus je u projekt "Cristiano Ronaldo" investirao oko 237 milijuna eura.  

Pročitajte više