Sam se predao: R. Kelly optužen za seksualno zlostavljanje

Foto: Instagram

PJEVAČ R. Kelly optužen je u petak po više točaka za seksualno napastovanje, uključujući i zlostavljanje maloljetnica, objavili su američki mediji.

CNN piše da se pjevač samo nekoliko sati nakon toga sam predao policiji. "Mislim da sve te žene lažu", rekao je nakon svega njegov odvjetnik Steve Greenberg. Kelly se nije oglasio. 

Zvijezda R&B-a pravog imena Robert Sylvester Kelly (52), već se desetljećima suočava s navodima o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju žena, među kojima su mnoge tinejdžerice.

Nikad prije nije bio optužen i uvijek je nijekao sve navode o nedjelima. U glazbenoj industriji brojne zvijezde su se distancirale od Kellyja, a neki ga, poput Lady Gage, i otvoreno kritiziraju. Uznemirujuće priče o reperu kolaju već više od 20 godina, a nedavno je izašao dokumentarac "Surviving R. Kelly" koji je digao javnost na noge.

Radi se o detaljnom portretu kontroverznog pjevača koji je u dugogodišnjoj karijeri stvorio niz nezaboravnih hitova, ali izazvao i gomilu skandala. Brak s 15-godišnjom pjevačicom Aaliyah, snimke seksa s maloljetnicom, optužbe za vođenje seks-kulta, ali i niz bizarnih poteza koji na trenutke djeluju gotovo sociopatski.

R. Kelly bi se trebao pojaviti pred sudom u Chicagu na Dan žena, 8. ožujka.

Pročitajte više