LIGE PETICE

Barcelona ga je dvaput otpisala, a on se pokerom upisao u povijest Premiershipa

Foto: Gulliver / Getty Images

BRZI krilni napadač dobre tehnike i još boljeg driblinga, okomit te istesan u La Masiji, početkom desetljeća reklamiran je kao Barcelonin odgovor na Cristiana Ronalda.

Gerard Deulofeu (24) nije postao katalonska verzija portugalskog majstora, ali je poput njega, i to već do 22. godine, stigao okusiti tri lige petice te do danas promijeniti čak pet klubova.

Nakon deset godina u Barceloni, poslan je na kaljenje prvo u Everton pa u Sevillu.

Liverpulski velikan ga je otkupio, ali i poslao na posudbu u Milan. Deulofeu je u oba ova kluba igrao tako da je Barcelona u ljeto 2017. iskoristila otkupnu klauzulu.

No Deulofeu se u matičnom klubu nije uspio nametnuti ni drugi put pa je prošle zime došao na posudbu u Watford, koji ga je ljetos otkupio za 13 milijuna eura iako zbog ozljede nije mogao igrati sve do listopada prošle godine.

Za obje strane to se pokazalo sjajnim poslom jer Watford je u gornjem dijelu tablice zahvaljujući i Deulofeuovim odličnim igrama, golovima (6) i asistencijama (4).

Katalonac se u povijest svog kluba, ali i Premier League, upisao utakmicom života, koju je odigrao u 27. kolu. Watford je u gostima pobijedio Cardiff 5:1, a Deulofeu je postigao prva tri gola, dok je četvrti namjestio.

Tako je postao prvi igrač u povijesti Watforda koji je postigao hat-trick na utakmici Premier League.

Osim toga, tek je treći igrač otkako se igra Premiership koji je zabio tri gola - na utakmici igranoj u petak. Osim njega, to su uspjeli još samo legende Dean Windass i Thierry Henry.

Deulofeu je postao i prvi Španjolac nakon Santija Cazorle koji je na utakmici Premier League izravno sudjelovao u četiri gola svoje momčadi.

Pročitajte više