HRVATSKA - POLJSKA 69:77

Nevjerojatno! Bilan promašio četiri puta zaredom u jednoj akciji, Krušlin dva

Foto: Screenshot

HRVATSKA košarkaška reprezentacija izgubila je večeras protiv Poljske 69:77 i tako ostala bez Svjetskog prvenstva u Kini. 

>HRVATSKA - POLJSKA 69:77 Hrvatska ne ide na Svjetsko prvenstvo

Iako su dobro krenuli, hrvatski košarkaši su u nastavku izgledali bezidejno, a Poljaci su im još jednom očitali lekciju.

Anzulovićevi igrači imali su nevjerojatno puno promašenih zicera, koji su ostavljali dojam kao da gledamo amatere, a ne profesionalne igrače koji žive od košarke.

Niz smiješnih promašaja započeo je Filip Krušlin u drugoj četvrtini kod našeg vodstva. Martin Junaković se zaletio prema košu i htio položiti loptu, no onda se u zraku pojavio poljski igrač i zalijepio mu "bananu", a odmah je do lopte došao Filip Krušlin koji je bio sam pod košem. I kad su već svi vidjeli lagane poene za Hrvatsku, dogodio se preokret. Krušlina je ipak nešto omelo, samo on zna što, i nevjerojatno je promašio koš dva puta zaredom. Igrači i Anzulović nisu mogli vjerovati, no to je bila samo trenutna slika hrvatske košarke.

VIDEO: Krušlinove muke pogledajte OVDJE.

Kad su se igrači malo pribrali, Krušlin je tricama pokazao da je zaboravio promašaje, no uslijedio je novi šok, još nevjerojatniji. U 33. minuti iskusni hrvatski centar Miro Bilan je čak četiri puta zaredom promašio koš. Komentatori i navijači nisu mogli vjerovati da nijedan od četiri pokušaja nije ušao.

Hrvatska košarkaška reprezentacija prije utakmice je vjerovala da može do čuda, no za to joj je bila potrebna pobjeda protiv Poljske sa šest ili više razlike i bilo kakva pobjeda protiv Mađarske te poraz Poljaka na njihovom terenu od slabašne Nizozemske, od koje je Hrvatska izgubila.

U posljednjem kvalifikacijskom kolu Hrvatska će u ponedjeljak, 25. veljače, gostovati u Mađarskoj. Iz skupine J na Svjetsko prvenstvo idu Litva, Italija i Poljska.

Pročitajte više