Spasili smrznutog psa, tek kod veterinara su shvatili kakvu su zvijer našli

Foto: EUPA

RADNICI u Estoniji su požurili spasiti psa koji je zaglavio u zamrznutoj rijeci, no kad su ga izvukli van, pokazalo se da je riječ o puno opasnijoj životinji, piše BBC. 

Kad su ga vidjeli u rijeci, raščistili su led, nesretnu životinju izvukli van i autom je odvezli u veterinarsku kliniku. Tamo se pokazalo da su, misleći da je u pitanju pas, zapravo dovezli vuka. 

Estonska unija za zaštitu životinja (EUPA) otkrila je da je vuk u trenutku kad je stigao u kliniku imao nizak krvni pritisak, što bi moglo objasniti zašto je bio tako miran i dopustio muškarcima da ga strpaju u auto. 

"Morali smo ga nositi, nije baš bio lagan. U autu je bio miran, spavao mi je na nogama. Kad sam se protegnuo, na trenutak je podigao glavu", ispričao je Rando Kartsepp, jedan od radnika, za estonske medije. 

Veterinari nisu bili sigurni kojoj vrsti pripada velika životinja, no tamo se zatekao lokalni lovac koji je potvrdio da se radi o vučjem mladunčetu, starom oko godinu dana. 

Nakon toga ga je osoblje klinike nakon liječenja, koje je platila EUPA, odlučilo smjestiti u kavez za slučaj da postane manje miran kad se oporavi. 

Kad se oporavio, stavili su mu ogrlicu s GPS-om i pustili ga u divljinu. 

"Presretni smo zbog toga kako je sve završilo. Želimo zahvaliti svima koji su pomogli, osobito ljudima koji su ga spasili i liječnicima u klinici koji se nisu bojali njegovati divlju životinju", poručili su iz EUPA-e. 

Pročitajte više