Piše: Hina | 21.02.2019. 17:57

FOTO Pogledajte kako izgleda zapljena 61 kilograma marihuane kraj Dubrovnika

VIŠE od 61 kilograma marihuane upakiranog u 118 paketa, tržišne vrijednosti oko šest milijuna kuna, pronađeno je u srijedu navečer na graničnome prijelazu Novim Selima, u blizini Metkovića, u prepravljenoj prikolici vozila crnogorskih registracija u kojem su bila dvojica Crnogoraca u dobi od 37 i 57 godina, rečeno je na konferenciji za novinare dubrovačko-neretvanske Policijske uprave.

Drogu otkrila kujica Molly

Načelnik dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Ivan Pavličević je izjavio kako je detaljno pregledano vozilo zbog sumnje da se njime prijevoze opijati. Pritom je reagirao službeni pas za otkrivanje droga - mješanka belgijskog ovčara i labradora Molly, koja je u službi granične policije Metkovića od lipnja 2018., a ovo joj je prva zapljena.

"Nakon toga smo od suca istrage dobili nalog za pretragu, kojom je u preinačenom prostoru priključnog dijela, tzv. trajlera, pronađeno 118 paketića sa suhom zelenom biljnom tvari nalik na opojnu drogu marihuanu. Teško je reći kojem je području bila namijenjena, ali iz iskustva prošlih zapljena jedan dio i Hrvatskoj“, rekao je Pavličević.

Crnogorci će u pritvor

Dodao je kako se kriminalistička istraga nastavlja, a nakon istrage i ispitivanja Crnogorci će završiti u pritvorskom nadzoru.

"Zbog složenosti graničnih prijelaza, ljudstva i tehničke opremljenosti policije, jug Hrvatske sve se više izbjegava za prijevoz opijata. Četiri granična prijelaza nude veću mogućnost otkrivanja svih krijumčarenja i nezakonitih prijelaza granice pa se zato sve više koriste morski put i područje BiH", rekao je Pavličević.

Također je rekao kako je proteklih dana nakon višemjesečne opsežne istrage razriješen slučaj niza teških krađa - osobnog automobila, skupocjenog vozila te u ugostiteljskom objektu, za što se sumnjiči 33-godišnji Dubrovčanin, a za niz kaznenih djela zloupotrebe opojne droge osumnjičen je 47-godišnji Dubrovčanin, kod kojeg je pronađena veća količina amfetamina, pribor za pakiranje opojnih sredstava i veći iznos novca.  

Nakon ispitivanja, obojici je određen jednomjesečni pritvor, a istraga se nastavlja.    

 

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE