Britanska agencija: Djeca u školama moraju učiti o istospolnim parovima

Foto: EPA

STOTINE britanskih roditelja prosvjedovale su ispred jedne škole u Birminghamu. Protive se tome da njihova djeca uče o istospolnim parovima i spolnom identitetu, piše BBC.

Demonstracije su se održale ovog tjedna ispred škole Parkfield u gradskoj četvrti Alum Rock.

Prosvjednici smatraju da su lekcije za učenike, koje su dio školskog programa No Outsiders, u suprotnosti s njihovom vjerom.

"Radi se o tome da djeca, koja slučajno shvate da ne pripadaju većini, budu svjesna da nisu loša ili bolesna"

Amanda Spielman, glavna inspektorica Agencije za kontrolu rada škola Ofsted, tvrdi kako je ključno da djeca budu izložena razlikama u društvu i da trebaju znati kako "postoje obitelji s dvije mame i dva tate".

"Radi se o tome da djeca, koja slučajno shvate da ne pripadaju većini, budu svjesna da nisu loša ili bolesna", rekla je Spielman za BBC.

"Bit je prihvatiti da ne možemo imati 100 posto onoga što želimo"

Jedna britanska majka, koja je željela ostati anonimna, optužila je školu za "sadnju ideja u dječjim glavama". Tvrdi da je njena kći premlada da bi znala što se događa u nečijoj spavaćoj sobi.

"To je nešto što želimo sami naučiti svoju djecu. Ovako se osjećamo da nas prisiljavaju", rekla je anonimna majka.

"Mi prihvaćamo odluku većine, što znači da će uvijek biti nečega što neki od nas ne vole. Ali u tome je bit – prihvatiti da ne možemo imati 100 posto onoga što želimo", zaključila je Spielman.

Pročitajte više