Odrekli su je se jer je bolesna i stara. Ona treba pomoć i novu obitelj

Volonteri

VOLONTERKA iz Slavonije Melita je dobila 13. veljače dojavu o maloj kujici s velikom izraslinom na tijelu. Odmah su kontaktirale veterinarsku ambulantu u Vukovaru Anubis Klub i najavile njen dolazak, ne znajući ima li kujica vlasnika ili nema.

Volonterka Željka je krenula u potragu za malenom i pronašla ju je, no pojavio se i njen vlasnik koji je rekao volonterki da on nema novca za njenu operaciju i da je ona stara već 15 godina te da je već trebala uginuti.

Šokirana volonterka nije znala što bi rekla, no znala je da kujici treba pomoći pod svaku cijenu. Vlasnik je dozvolio da je odvedu veterinaru pod uvjetom da mu je vrate nakon obrade.

Provjerom mikročipa saznali su da ima 12 godina, a ne 15. Kujica je ima šum na srcu i dijagnosticirane su joj dvije hernije, jedna veća zbog koje su volonterke i došle, te jedna manja s druge strane.

Nakon prvog pregleda volonterke su odlučile preuzeti psa na svoju skrb, a vlasnik se uz malo nagovaranja odrekao umiljate kujice. Draga i mirna kujica je uspješno operirana, a uslijedio je još jedan šok: njena maternica je bila trula zbog toga što je mnogo puta okotila mlade te su pronašli i tumore na mliječnim žlijezdama.

Lizzy je na kraju imala tri operacije, a za srce je dobila terapiju. Za kujicu kažu da je mirna, tiha i predraga i odmah se svima uvukla pod kožu.

Volonterke mole dobre ljude da im pomognu pokriti troškove liječenja malene Lizzy, a najsretnije bi bile kada bi za nju pronašle obitelj koja bi joj pružila toplinu i ljubav još nekoliko godina koje su joj preostale.

Ako možete pomoći i ako želite saznati više informacija javite se na Facebook profil Melite ili Željke i podijelite priču slatke kujice da joj zajedno pomognemo pronaći sreću. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više