Piše: Hina | 12.02.2019. 20:03

Debeljak se sastao s Upravom Uljanika i s predstavnicima sindikata

NOVI Uljanikov strateški partner Tomislav Debeljak boravio je u Puli gdje se sastao s članovima Uprave i predstavnicima sindikata, a najvažnije pitanje za radnike je bila isplata plaća te je sindikatima rečeno da bi ona uskoro trebala biti isplaćena.

Nakon sastanka Debeljak nije dao izjavu, dok je predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac kazao kako je novi strateški partner potvrdio kako će u Ministarstvu gospodarstva pokušati pronaći dogovor oko isplate plaća.

Pitanje isplate plaća

"Ako se uspije dogovoriti, ubrzo bi se mogla osloboditi sredstva iz kojih bi se mogle isplatiti plaće radnicima Uljanika", rekao je Cerovac i napomenuo kako trebaju biti isplaćene cijele plaće za prosinac i za siječanj te razlike plaća za rujan, listopad i studeni.

Predstavnici sindikata izvijestili su kako se na sastanku više razgovaralo o budućnosti nego sadašnjosti, odnosno više globalno nego o detaljima. U prilog tomu, dodao je Cerovac, spominjali su se novi ugovori s australskom tvrtkom Scenic koja je najavila da će nastaviti graditi brodove u Uljaniku te očuvanje brodogradnje kao prioritet.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE