Profesoru iz BiH koji je macolom napao kolegice određen jednomjesečni pritvor

KANTONALNI sud u Tuzli odredio je jednomjesečni pritvor za Fuada Isabegovića, profesora engleskog jezika u tuzlanskoj Gimnaziji Ismet Mujezinović zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela pokušaja ubojstva, javlja Dnevni avaz.

Došao u školu s macolom, odvijačem i metalnim šiljkom

Podsjetimo, 50-godišnji Isabegović je u srijedu oko 13 sati, znajući da se protiv njega vodi disciplinski postupak zbog povrede radne dužnosti, došao u školu s macolom, odvijačem i metalnim šiljkom, ušao u ured ravnateljice Alme Mujkanović, fizički je napao i zadao joj nekoliko udaraca čekićem u glavu nanijevši joj teške tjelesne ozljede s prijelomom lubanje.

Nakon toga u ured je došla jedna zaposlenica škole i u strahu odmah pobjegla. Isabegović je krenuo za njom te u hodniku sreo pedagoginju Nuru Ćosićkić, koju je također fizički napao zadavši joj više udaraca macolom u glavu. Pedagoginja je zadobila teške tjelesne ozljede s prijelomom tjemene kosti.

Isabegović je zatim pokušao udarcima macolom na vrata ući u prostoriju u kojoj su bili zaključani ostali članovi disciplinske komisije, ali su ga dvojica zaposlenika škole uspjela savladati.

Ravnateljica i pedagoginja zadobile su teške tjelesne ozljede te su operirane u Klinici za neurokirurgiju UKC-a Tuzla i u stabilnom su stanju.

Pročitajte više