Kambodža poručila Amazonu: Prestanite prodavati WC navlake s našom zastavom

Screenshot: Amazon

KAMBODŽA je zatražila internetski maloprodajni div Amazon da prestane prodavati navlake za zahodske daske, kupaonske prostirke i ostali kupaonski pribor sa slikama kambodžanske zastave i angkorških hramova tvrdeći da to šteti ugledu zemlje, rekli su lokalni mediji.   

Kambodžanski veleposlanik u SAD-u Chum Sounry kupaonski pribor nazvao je "sramotnim proizvodima koji ozbiljno pogađaju nacionalnu čast i ugled Kraljevine Kambodže" u pismu izvršnom direktoru Amazona Jeffu Bezosu u četvrtak, koje je objavio lokalni portal Fresh News. 

Amazon prodaje različite vrste navlaka za wc školjku i kupaonskih prostirki s fotografijama kambodžanskih hramova s UNESCO-va popisa svjetske baštine, uključujuči slavni  Angkor Wat i hram Bayon za 20 do 30 dolara.

Sounry zahtijeva da kompanija "odmah zaustavi prodaju svih tih predmeta te ih ukloni sa stranice jer to osuđuje sav kambodžanski narod".

Sramotno je upotrebljavati kambodžansku zastavu kao dizajn za kupaonsku prostirku, dodao je.

The Khmer Times objavio je u petak da Kambodžani kritiziraju predmete na društvenim mrežama te da su to prijavili vlastima. 

Pročitajte više