Objavljujemo snimku novogodišnjeg divljanja Ivana Đakića

Screenshot, video: Index

INDEX objavljuje snimku divljanja Đakićevog sina za Novu godinu. 

Kako je Index otkrio u nedjelju, Ivan Đakić, sin moćnog HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića, divljao je automobilom na dočeku Nove godine u Pitomači.  

Objavljujemo snimku na kojoj se vidi početak tog divljanja. 

Na snimci se vidi tek dio novogodišnjeg divljanja Ivana Đakića. Na dočeku Nove godine se okretao na državnoj cesti, turirao, naglo kretao, palio gume...

Dok su drugi uz vatromet proslavljali Novu godinu Ivan Đakić je odabrao drugačiju zabavu. Sjeo je u svoj Mercedes i krenuo divljati zbog čega je dobio niz policijskih prijava.

Na snimci koja prikazuje tek dio Đakićevog novogodišnjeg divljanja vidi se kako se Đakić okreće se na državnoj cesti koja prolazi kroz Pitomaču, koja je u tom trenutku, jasno, otvorena za promet. 

Na snimci se vidi kako 22-godišnji Đakić onda automobilom dolazi tik uz trg na kojem ljudi slave Novu godinu, a onda se čuje škripa guma i turiranje. 

Kad su ga policajci krenuli zaustaviti, Đakić se zaključao u auto

To je tek početak Đakićevog divljanja koje su Indexu prije nešto manje od tjedan dana prepričala dva međusobno nepovezana svjedoka događaja. 

Ispričali su da se Đakić više puta okretao uz škripu guma, ubrzavao smjesta, turirao i palio gume. Ispričali su i da se Ivan Đakić, kada su ga policajci krenuli zaustaviti, zaključao u auto. 

Snimka pokazuje da su policajci na početku divljanja samo mirno promatrali

No na snimci koju objavljujemo vidi se da tri policajca na početku Đakićeva divljanja, dok se okretao na državnoj cesti koja prolazi kroz Pitomaču, to mirno promatraju. 

Kasnije je očito ipak pretjerao pa su policajci reagirali, a osim niza prekršaja utvrdili su i da je Đakić vozio pod utjecajem alkohola. 

Divljao pod utjecajem alkohola

"Nešto iza ponoći u centru Pitomače sjeo je u vozilo, krenuo turirati i nepotrebno ubrzavati. Automobil je okretao oko njegove osi. Uz to je kretao velikom brzinom. Policajci koji su radili na osiguranju dočeka su ga odmah zaustavili. Nije bio vezan i imao je nedopuštenu koncentraciju alkohola. Kao mladi vozač on mora imati 0,0 promila, a on je imao više od 0,2 promila", rekao je Indexu visoki policijski izvor. 

Zbog svega je policija protiv Ivana Đakića podignula tri prekršajne prijave. Naš je izvor potvrdio da policijska intervencija nije prošla bez problema. 

Tri prekršajne prijave protiv Đakića za novogodišnje divljanje

"Zatvorio se u vozilo i natezao se s policajcima. Nije im odmah htio dati ni vozačku i prometnu dozvolu. Protiv Ivana Đakića podignute su tri prekršajne prijave. Jedna zbog nedopuštene koncentracije alkohola, druga zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, a treća zbog divljanja automobilom", pojasnio je visoki policijski izvor za Index. 

Ivan Đakić, sin moćnog HDZ-ovca Josipa Đakića, u središte medijske pažnje došao je nakon što je na Facebooku objavio odvratnu sliku ustaše koji drži odrubljenu glavu Srbina uz poruku: Svim 'prijateljima' srbićima sretan božić", o čemu je prvi pisao Index. Zbog svoje je objave završio u pritvoru, no sud ga je ubrzo pustio na slobodu. Za kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju prijeti mu kazna od tri godine zatvor. 

HDZ-ovac koji je Grmoji u saboru rekao "odjebi" kaže da nije sina odgojio da mrzi

Protiv sina HDZ-ovca podignuta je i optužnica za prijetnje smrću novinaru Ivanu Žadi koje je navodno uputio pozivajući se na oca. 22-godišnji Đakić inače je vlasnik tvrtke koja upravlja hotelom u Pitomači. Nedavno je izjavio da je sve što posjeduje zaradio u posljednje dvije-tri godine. 

Nakon izlaska iz pritvora, Index je otkrio da Đakić na ruci ima nacističku tetovažu, zombija s kapom časnika zloglasne nacističke organizacije SS. 

Njegov je otac Josip Đakić, koji je prije dva dana kolegi iz saborskih klupa Mostovom Nikoli Grmoji u dva navrata poručio da "odjebe", izjavio je, nakon što mu je sin uhićen zbog odvratne čestitke Srbima, da sina nije odgojio sina da mrzi.

Video: Ivan Đakić pred novinarima skriva nacističku tetovažu

Video: Đakić u izjavi za novinare za sve pokušava okriviti medije

Video: Pogledajte što je Ivan Đakić izvodio u zgradi suda

Pročitajte više