Piše: | 17.01.2019. 22:29

State Department pozvao radnike natrag na posao unatoč blokadi vlade

AMERIČKI State Department objavio je poziv svim odsutnim radnicima da se vrate na posao sljedeći tjedan pošto je poduzeo prve korake kako bi se isplatile plaće iako je i dalje na snazi djelomična blokada vlade.

"Kao agencija za nacionalnu sigurnost, imperativno je da State Department ispuni svoju zadaću", rekao je zamjenik državnog tajnika Bill Todd u izjavi objavljenoj na internetskoj stranici institucije. "U najboljoj smo poziciji da to ispunimo ako popunimo ambasade, konzulate i državne urede zaposlenicima."

Zatvoreno od 22. prosinca

Todd je rekao kako će zaposlenici dobiti svoje plaće 14. veljače za rad izvršen do sljedeće nedjelje i za rad nakon nedjelje. Institucija će razmotriti svoja financijska sredstva i "pravne ovlasti" i nakon nadolazećeg platnog roka, a kako bi pokušali pokriti isplate plaća u budućnosti, dodao je Todd.

Oko četvrtine saveznih agencija zatvoreno je od 22. prosinca uslijed odbijanja demokrata da predsjedniku Donaldu Trumpu ustupe financijska sredstva potrebna za izgradnju zida na granici s Meksikom.

Trump potražuje 5,7 milijardi dolara za zid na granici. Demokrati koji su preuzeli Predstavnički dom u Kongresu ovoga mjeseca, odbili su njegove zahtjeve napominjući da postoje jeftiniji i djelotvorniji načini za poboljšanje sigurnosti na granicama.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE