RIJEKA

RIJEKA - SERVETTE 3:1 Prva pobjeda Rijeke u Portugalu, Bišćan eksperimentirao

Foto: Index.hr

NOGOMETAŠI Rijeke upisali su prvu pobjedu na portugalskim pripremama. Nakon visokog poraza od Wolfsburga (3:0), Riječani su u drugoj utakmici pobijedili švicarskog drugoligaša Servette 3:1.

Za vodstvo Rijeke u prvom poluvremenu zabio je Heber. Brazilac je bio siguran realizator s bijele točke nakon što je Kvržićevo lijepo proigravanje primio Jakov Puljić, ali ga je švicarska obrana srušila u svom kaznenom prostoru. Rijeka je do konačnog rezultata i potvrde pobjede stigla u drugom poluvremenu kada je Zoran Kvržić zabio s dvadesetak metara pogodivši praznu mrežu nakon kiksa švicarskog čuvara mreže, a ubrzo se u strijelce upisao i Luka Capan.

Počasni pogodak za švicarskog drugoligaša postigao je napadač Alex Schalk četiri minute prije kraja utakmice.

Servette - HNK Rijeka Live Score

Utakmica se odigrala pred oko 50 gledatelja na stadionu lokalnog kluba iz Albufeire imena Imortal Desportivo Clube, a bila je posebna po tome što su momčadi odigrale dva poluvremena od po 50 minuta, kako su se dogovorili prije početka.

Bišćan eksperimentirao od početka utakmice

Trener Riječana Igor Bišćan od prve minute isprobavao je nove opcije poslavši na teren najjači mogući sastav uz izuzetak Antonija-Mirka Čolaka koji je krenuo s klupe za pričuve. Rijeka je krenula u rasporedu 4-4-2 u kojem su dva isturena napadača bili Heber i Jakov Puljić, dok su krilne pozicije zauzeli Maxwell Acosty i Zoran Kvržić.

Prvu pravu šansu na utakmici imao je Heber kada je u osmoj minuti tukao s desetak metara i promašio nebranjenu protivničku mrežu.

Glasna riječka klupa i puno izmjena u nastavku

Rijeka je u 25. minuti povela pa se povukla i prepustila posjed lopte Švicarcima koji do kraja susreta nisu uspjeli stvoriti ozbiljniju šansu. Vrijedi istaknuti da je riječka klupa tijekom prvih 50 minuta bila iznimno glasna, a Bišćan je konstantno radio korekcije i davao upute svojim braničima s kojima, očito, nije bio zadovoljan.

Iz tog razloga Joao Escoval ostao je na klupi u drugom poluvremenu, dok je Bišćan na travnjak poslao Roberta Punčeca. Osim toga, napravio je još tri izmjene na poluvremenu. Heber, Acosty i vratar Sluga dobili su poštedu, dok je šansa ukazana mladom Mateju Vuku i Antoniju-Mirku Čolaku.

Rijeka je zaigrala bez promjena u rasporedu na terenu, a Švicarci su prvi zaprijetili u nastavku. Tamnoputi Duah nanizao je nekoliko riječkih braniča, sjurio se kroz sredinu terena, ali je onda tukao slabo i Prskalo nije imao problema s tim udarcem.

Utakmicu prelomio kiks švicarskog vratara

Igralo se dosta izjednačeno u Albufeiri sve do 79. minute kada je švicarski vratar Jeremy Frick nepromišljeno istrčao na tridesetak metara od svojih vrata, dodao krivo, a loptu je nakon jedne finte u praznu mrežu s 20-ak metara poslao Zoran Kvržić te tako duplirao Rijekino vodstvo. To je u potpunosti slomilo Švicarce koji su do kraja susreta primili još jedan pogodak.

Nedugo nakon toga, u 85. minuti na 3:0 povisio je Luka Capan, a onda je uslijedio period mirnije igre. Riječani su se povukli, prepustili posjed lopte Švicarcima, koji su to iskoristili te došli do počasnog pogotka četiri minute prije kraja. Napadač Alex Schalk se sjurio prema vratima riječkih Bijelih, tukao prizemno te matirao Prskala za konačnih 3:1.

Posljednju pripremnu utakmicu Rijeka će odigrati u nedjelju od 17 sati po srednjeuropskom vremenu protiv Beijing Guoana.

Pročitajte više