Svjetsko prvenstvo u rukometu

Srbija ispala, Hrvatska dobila iznenađujućeg suparnika u drugom krugu

Foto: EPA

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom ovdje.

POZNATO je protiv koga će Hrvatska u Kolnu igrati u drugom krugu Svjetskog rukometnog prvenstva. 

Brazil se pobjedom 35:26 protiv Koreje u posljednjem kolu skupine A pridružio Francuskoj i Njemačkoj u drugom krugu. 

Brazilcima su rijetki davali šansu za treće mjesto u skupini ispred Rusije i Srbije, ali oni su zasluženo prošli dalje pobijedivši oba rivala. I Rusi i Srbi su mogli proći uoči posljednjeg kola, ali im je trebao kiks Brazila protiv Koreje.

Brazilce je do pobjede u Berlinu protiv Koreje predvodio Borges sa šest golova, jedan manje je zabio Hackbarth, a po četiri su postigli Valadao i Chiuffa. Kang je s pet pogodaka ponovno bio najbolji igrač Koreje za koju su nastupili rukometaši i iz Južne Koreje, i iz Sjeverne Koreje.

Poznato je i tko će koliko bodova prenijeti u drugi krug u kojem čekaju Hrvatska, Španjolska i bolji iz dvoboja Makedonije i Islanda. Brazil prolazi bez bodova jer je izgubio i od Njemačke, i od Francuske, a Nijemci i Francuzi s pobjedom nad Brazilom i međusobnim remijem prolaze dalje s po tri boda.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više