Najtoplije jakne sezone osvojile su Zagrepčanke

Foto: Luka Šangulin/Index

KRZNENE bunde su konačno pale u drugi plan.

Do sada omiljene zimske jakne Zagrepčanki dobile su opaku konkurenciju u obliku još toplijih napuhanih pernatih jakni koje su u modi već nekoliko zima, no ove su u posebnom fokusu.

Za ovaj trend najviše možemo zahvaliti slavnim sestrama Hadid koje obožavaju i najčešće nose upravo ovakve jakne, a ove zime su ih u svoju garderobu prigrlile i brojne druge slavne dame, uključujući i Arianu Grande te Rihannu zbog čega su dodatno dobile na popularnosti.

Najpopularniji su predimenzionirani modeli koji djeluju kao da su vam veliki, ali i najbolje griju te ispod njih možete slobodno odjenuti i nekoliko slojeva odjeće kada nastupe najhladniji dani.

Hit su i jarke boje koje ih čine još uočljivijima i siguran su odabir za isticanje u masi, baš kao i sjajni modeli koji djeluju kao da su napravljeni od lateksa.

Što se tiče njihove dužine, kraći modeli su poželjniji od dugačkih, no ako su vas mama ili baka naučile da je preko zime najvažnije pokriti bubrege, ni s pernatom jaknom do koljena nećete pogriješiti.

A ako izbjegavate ovakve jakne jer ne znate kako ih kombinirati, ove dame sa zagrebačkih ulica poslužit će vam kao odlična stilska inspiracija.