Bizarno: Žene injekcijama botoksa u tjeme sprječavaju znojenje tijekom treninga

Foto: 123RF

AKO redovito trenirate, dobro znate da nakon napornog sata u teretani vjerojatno nećete imati frizuru kojom se možete pohvaliti. Kosa je od znoja mokra, a ponekad ne pomaže ni suhi šampon. Spas je jedino pranje kose, ali neke žene pronašle su način kako prevenirati znojenje. 

Podvrgavaju se tretmanu koji se naziva blotoks, a riječ je o injekcijama botoksa koji se ubrizgava u tjeme kako bi se preveniralo znojenje. To je isti botoks koji se koristi za zaglađivanje bora lica.

"To je definitivno postao trend, nema sumnje", kazala je dermatologinja s njujorškom adresom Julie Russak.

Ona je sama počela nuditi takve usluge 2014. nakon što joj se pacijentica požalila na prekomjerno znojenje tijekom treninga. Kako kaže, poslije nema vremena za pranje i stiliziranje kose pa je dr. Russak došla na ovu ideju.

"U početku se vijest širila usmenom predajom, a danas, nakon pet godina, to je postao mainstream i postupak nude dermatolozi diljem svijeta", dodala je.

Botoks se inače može koristiti i za sprječavanje znojenja na drugim dijelovima tijela poput pazuha ili ispod grudi.

"Postupak je brz i jednostavan, u većini slučajeva traje oko 15 minuta", pojašnjava plastični kirurg Norman Rowe.

"Za ubrizgavanje botoksa u tjeme koristi se najmanja moguća igla koja je tanja od vlati kose, a ovisno o veličini glave i količini znoja, tretman se sastoji od 100 do 150 ubrizgavanja", ističe dermatolog Dendy Engelman kojeg su klijentice 2015. godine počele ispitivati o tom tretmanu. 

"Isprva sam bio skeptičan", kaže.

Dr. Russak pojašnjava da su idealni kandidati osobe koje puno treniraju, posebno ljeti, a većinom su joj korisnice žene koje polaze satove vruće joge ili SoulCycle. Također, trudnice i dojilje se ne smiju podvrgavati ovakvom postupku, čija je cijena oko 525 dolara, odnosno 3500 kuna.

Pročitajte više