Romeo, najusamljenija žaba na svijetu, napokon je našao svoju Juliju

Screenshot/ Global Wildlife Conservation

SEČUANSKA vodena žaba spada u endemsku vrstu i na rubu je izumiranja. Kako javlja CNN, Romeo živi u muzeju u Boliviji i pretpostavljalo se da se radi o zadnjem primjerku te vrste žaba.

On je bio sam punih 10 godina, no sada su mu znanstvenici pronašli moguću partnericu, koja je dobila ime Julija, i to preko servisa za upoznavanje Match.com na kojem Romeo ima svoj profil koji je osvojio internet.

Njihov prvi spoj na slijepo je dogovoren na Valentinovo jer se ipak radi o očuvanju vrste i sve mora biti savršeno.

Sve je počelo kada su Prirodni povijesni muzej Bolivia's Alcide d'Orbigny i konzervatorij Global Wildlife Conservation ujedinili snage te krenuli u potragu za Romeovom partnericom.  

Krenuli su na ekspediciju u Boliviju kako bi pronašli Juliju i sve je trajalo dosta dugo i svi su bili iscrpljeni i umorni. Naime, ove žabe žive pod vodom i morali su pregledati svaki potok i lokvu.

Kada su konačno naišli na jednu sličnu žabu i poveselili se, shvatili su da se ipak radi o muškoj te su odlučili nastaviti potragu drugi dan. I taj dan je bio sretan, pronašli su dvije muške i dvije ženske žabe, a jednoj su odmah dali ime Julia jer je taman u godinama za reprodukciju dok su druge ženke mlađe i nisu još spremne.

Znanstvenici se nadaju da će se Romeo i Julija zaljubiti na prvi pogled, no uvijek postoji mogućnost da spoj na slijepo ne uspije. Romeo je sramežljiv i miran, dok je Julia energična i zaigrana. Možda ovaj put upali ona da se suprotnosti privlače.

Ako Romeo i Julija ne kliknu, znanstvenici će morati napraviti sve da ova vrsta žaba ne izumre, no mi se nadamo da će to ipak biti ljubav na prvi pogled. 

Pročitajte više