Heroj je pas koji je prošao puno toga ružnoga, sada je vrijeme da bude sretan

Udruga S-pas

Vjerujemo da ste čuli priču o prekrasnom psu Heroju koji je preživio užas. Njegovu priču su ispričale njegove spasiteljice, a mi je prenosimo u cijelosti.

"Heroj je 2 dana visio na ogradi, zakačen ogrlicom, i preživio. Da, dobro ste pročitali - prema našim saznanjima 2 puna dana je bio obješen za ogradu.

Kako je tamo dospio i zašto je toliko vremena trebalo da mu se pomogne - ne znamo. Nakon ta 2 dana, koja su se Heroju vjerojatno činila kao cijela vječnost, naišli su dobri ljudi i pomogli mu. Skinuli su ga s ograde i kontaktirali lokalnu udrugu u Đakovu.

Uz pomoć cura iz đakovačke udruge, Heroju je pružena prva pomoć u veterinarskoj ambulanti nakon čega je doputovao u Zagreb. Prizor koji nas je dočekao kad smo ga upoznali je bio užasan. Vrat mu je cijelim promjerom bio urezan od ogrlice, s kojom je visio na ogradi.

Također na lijevom obrazu ima neobjašnjivu, jako duboku, ranu. Vjerojatno mu se žica od ograde urezala i u dio obraza, no ne znamo za sigurno.

Za Heroja je potom uslijedila operacija i strpljiv oporavak.U niti mjesec dana se preporodio. Rane su sanirane te su ostali još ožiljci.

Ono što nas je fasciniralo kod ovog psa, osim njegove volje za životom i činjenice da je uopće preživio, njegov je karakter.
Heroj je iznimno veseo pas, pas koji je mahao repom nakon svega, pas koji je dopuštao veterinarima pregled rana i dijelio im puse.

Heroj je u tipu labradora te mu je nešto najdraže na svijetu, naravno, hrana. Sve bi napravio za hranu  No, voljeli bismo mu naći dom u kojem mu se neće lako popuštati i gdje će aktivno voditi život i biti fit pas.

Trenutno se uči strpljenju pri hranjenju te bismo voljeli kad bi udomitelji nastavili vježbati s njime

Slaže se sa svima, no moguće je da će na prvu izigravati frajera pred muškim psima, tako da bi mu najviše odgovarao dom gdje će biti jedini pas.

Heroj ima oko 5 godina, kastriran je, cijepljen i čipiran te spreman osvojiti nečije srce.. Ako želite biti njegov heroj, zovite na 091 318 5690 (Gloria) ili 091 600 7208 (Ana).

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više