Hrgović: Joshua će misliti da boksa s trojicom, pobijedit ću ga

Jurica Galoic/PIXSELL

FILIP HRGOVIĆ je 8. prosinca u Zagrebu odlukom sudaca pobijedio Kevina Johnsona u meču gdje je potpuno dominirao. Trenutačno ima skor 7-0 i gleda prema budućnosti. Ciljevi su najviši mogući i o tome je razgovarao na SportKlubu.

Frustrirao ga je otpor 39-godišnjeg Amerikanca.

"Dođe ta frustracija, naravno, ja sam udarač, puno ljudi sam i nokautirao. Nije mi se puno puta dogodilo da ovako nekog tučem, a da ne padnem. U nekim trenucima sam pomislio - što je ovo, hoćeš li pasti više? Ali, njega ni jedan Vitalij Kličko nije nokautirao", opisao je Hrgović taj meč koji je trajao osam runda.

Opisao je suradnju s trenerom Pedrom Diazom.

"Slovi za jednog od najboljih trenera u svijetu, radio je sa svjetskim prvacima. Htio sam čovjeka na toj razini: htio sam vidjeti što to rade najbolji na svijetu i to je bio razlog zašto smo ga pozvali u tim. Kad treniraš s čovjekom s takvim renomeom, maknu ti se neki upitnici iz glave. Najviše sam dobio na samopouzdanju, jer kad mi on kaže da mogu biti svjetski prvak..."

A onda je rekao kako zamišlja borbu protiv Anthonyja Joshue.

"Često je zamišljam. Mislim da ga mogu nadboksati. Izluditi ga. Bit ću jako brz na nogama. Jako oprezan. Imat ću jako brze ruke, on to neće moći pratiti. Mislit će da boksa s trojicom, bit će malo izgubljen u toj borbi. Ja ću biti prebrz, previše ću bacati udarce, mijenjati smjerove. Imat ću jako dobru obranu, neće me moći pogoditi sa svojim tenkovskim udarcima... Ne znam hoću li ga uspjeti nokautirati, ali ću ga nadboksati. I nadam se da me neće pogoditi, jer je razoran čovjek. Svakoga koga je pogodio s čistom serijom udaraca je i nokautirao. Vjerujem u svoju pobjedu."

Ostatak intervjua pročitajte OVDJE.

Pročitajte više