Denis Barta pobjednik Supertalenta

Foto: Nova TV

12 FINALISTA nastupilo je u finalu Supertalenta u borbi za novčanu nagradu od 200 tisuća kuna.

12. mjesto zauzeo je iluzionist Andrej Škedel, 11. mjesto pripalo je Ivi Augustinović, a deseti je Diego Ssequeira. Deveto mjesto gledatelji su dodjelili Eleni Brnić, osma je Adna Šestić, sedmi Filip Rudan, šesti je Marin Čačija.

Peto mjesto pripalo je Đulijanu Jašareviću, a četvrto Vanessi Jakac. U top 3 ušli su Siniša Matijević, plesna skupina Dance Queen i Denis Barta.

Pobjeda je na kraju pripala Denisu Barti, a njega i drugoplasiranog Sinišu Matijevića dijelilo je samo 15 glasova.

Prvi je na pozornicu stao Diego Sequeira koji je zaplakao nakon što je izveo svoju finalnu točku. Nakon što je svojom plesnom koreografijom oduševio žiri, Martina je Diegu rekla da ima odlične navijače na što je on odgovorio da su to njegovi prijatelji iz Hrvatske te kolege plesači te dodao da među njima nema članova njegove obitelji jer su oni u Brazilu.

Nakon toga, iza Diega se pojavila videoporuka podrške njegove obitelji iz Brazila, a plesaču su oči zasuzile kad je ugledao i čuo svoje najdraže.

Inače, Diego je jedan od 12 natjecatelja koji se danas bore za pobjedu i glavnu nagradu od 200 tisuća kuna.

Nakon njega na pozornicu došla je Elena Brnić koja je zapjevala pjesmu Hero koju u originalu izvodi Mariah Carey. Eleni se u jednom trenutku jedna od latica koje su padale po stageu tijekom njezine točke zalijepila za čelo što ju je malo omelo u nastupu, ali djevojčica se nije dala te oduševila publiku i žiri svojom smirenošću.

"Ti si moj najbolji odabir ikad u životu", rekla je Maja Eleni kojoj je na audicijama dala zlatni gumb. "Opet si me rasplakala", rekla joj je Martina.

Plesni klub Dance Queen izveo je koreografiju inspiriranu Kraljem lavova. "Ja ću samo odgovoriti onima koji komentiraju da nije fer da vas ima ovoliko puno i da ples nije neki supertalent. Ovo što ste vi pokazali jest supertalent", rekao je Bilman koji im je dao zlatni gumb. "Ako vi večeras osvojite Supertalent, ja ću se pomiriti s Davorom", rekla im je Martina.

Nakon "kraljeva džungle" na red je došla Jankova miljenica Adna Šestić, pjevačica iz Zenice kojoj je Janko još na audiciji rekao: "Ja mislim da ćeš ti pobijediti." Adna je zapjevala pjesmu Tonyja Cetinskog Kao u snu. Bajkovita koreografija ostavila je i publiku i žiri bez daha, a Adna je blistala u bijeloj lepršavoj haljini. 

"Treći put si me upropastila i ono, odi kvragu", rekao je Janko drhtavim glasom i sa suzama u očima. "Kako ti izvodiš pjesme, ja to nisam vidio. Rekao sam da ti trebaš pobijediti i još stojim kod toga", rekao je oduševljeni Janko. "Svojom si izvedbom, ako su postojali zli jezici, svima začepila usta", rekla joj je Martina i dodala da ona nije pjevačica koja na prvu privlače šire mase. Maja se s tim nije složila. "Ti se ljudima svidiš na prvu", rekla je ona.

Siniša Matijević došao je na pozornicu sljedeći. "Večeras ću naslikati svog idola, potječemo iz sličnih krajeva, imamo sličnu priču, ali opet smo sasvim različiti", rekao je Siniša prije nego što je počeo crtati Luku Modrića. "Ti si pravo čudo od djeteta", rekla mu je Maja. 

Vanessa Jakac zabavila je publiku i žiri svojom harmonikaškom točkom. "Ti si baš ono što nam treba, tako veseo nastup, pozitivan", rekla joj je Maja. "Ja bih te opisao kao klupko pozitivne energije", rekao je Bilman, dok joj je Janko dao titulu Miss simpatičnosti sezone.

Đulijano Jašarević, čovjek od gume, stigao je na pozornicu nakon Vanesse. On je svojim dirljivim nastupom oduševio čitav studio. "Voljela bih samo da se opustiš i pokažeš emociju", rekla mu je Maja. "Ja kod tebe jako lijepo iščitavam emociju u očima, pogotovo dok plešeš i mislim da je ples tvoja safe zona unutar koje emocije predivno izlaze van", rekla mu je Martina.

Denis Barta je svoj nastup posvetio svim bolesnim ljudima i ososbama s invaliditetom. Otpjevao je pjesmu Vratio sam se živote Kemala Montena. Njegov emotivni nastup izazvao je oduševljenje u studiju, a Maja Šuput je plakala. "Denis u nama probudi tugu, da bi ja, propitkujući sebe, dođem do stanja sreće i zahvalnosti", rekla je Martina.

Iluzionist Andrej Škedel izveo je točku "opasnu po život", kako je objasnila njegova asistentica. "Ovo je jedna od najtežih i najopasnijih mađioničarskih trikova, neki su i nastradali pokušavajući ga izvesti, i to nedavno", rekla je i dodala da se Andrej dugo pripremao za to te da imaju ekipu za hitne slučajeve, ako nešto pođe po zlu.

Ništa nije pošlo po zlu, a Andrej je u nekoliko minuta uspio prestraviti publiku i žiri te se na kraju točke spustio špagom sa stropa, točno iznad Maje koja je ostala u šoku. "Ti si lud, ti nisi normalan", ponavljala mu je Maja i grlila ga.

Međutim, Martina je bila nešto manje oduševljena. "Meni se ne sviđa. Ok, ti si postigao taj efekt iluzije i jasno je da si talentiran, ali meni se ovo nije svidjelo. Ne želim biti u grču ovdje, želim uživati dok gledam nastupe", zaključila je.

Miljenik gledateljica Supertalenta Filip Rudan izveo je pjesmu Where Are U Now koju u originalu izvode Skrillex i Diplo. Filip je tijekom nastupa i plesao te dobio stajaće ovacije od žirija i vriskove iz publike. "Ovo će zaraditi jako puno novaca. Ti ćeš apsolutno uspjeti, nije ni bitno hoćeš li odnijeti glavnu nagradu", rekao mu je Bilman. "Ti si sigurna buduća zvijezda", rekla je Maja.

"Kaj je bila ova glupa pjesma?", rekla mu je Martina. "To ti mladi slušaju", rekao joj je Bilman. "Ako se nešto meni nije svidjelo, to znači da će se svidjeti većini. Zato ću reći ovo i privući svoje hejtere na tvoju stranu", dodala je Martina.

Nakon njega na pozornicu je došao Marin Čačija, mladi plesač iz Rijeke. "Savršenstvo te je gledati", rekao mu je Bilman.

Na kraju je došao red na pjevačicu Ivu Augustinović. Ona je otpjevala Ave Mariju iz opere Gubec-beg. "Nisam mogla zamisliti bolji kraj ove sezone", rekla joj je Martina.

Pročitajte više