"Slobodnjake vježbam s tatom, a najbolji pogodak mi je dolazak u Hrvatsku"

Foto: Igor Soban/Pixsell

IAKO SU brojni Dinamovi navijači očekivali uvjerljivu pobjedu u derbiju 18. kola protiv Hajduka, momčad Nenada Bjelice namučila se s borbenim Splićanima na Maksimiru. Pobjedu im je donio jedan potez Damiana Kadziora. Nakon utakmice poljski napadač je bio glavna tema. 

Izborio je slobodnjak 20-ak metara od gola Hajduka, namjestio loptu i zakucao u mrežu. Majstorski je pao i majstorski je zabio. Hajdukov stoper Mikulić odlučno tvrdi da se prekršaj koji je prethodio golu nije dogodio, no Kadzior se slaže. 

"Bio je faul. Osjetio sam ruku na leđima i pao sam. U toj situaciji to će napraviti svaki igrači i takvi prekršaji se najčešće sude. Mislim da je sve čisto", rekao nam je Kadzior, kada smo ga konačno dočekali u tunelu nakon utakmice. Pola sata razgovarao je s brojnim poljskim novinarima koji su zbog njega došli na derbi.

Poljska ekipa o njemu u Zagrebu snima kratki dokumentarni film, a gol koji je večeras zabio hit je među poljskim korisnicima Twittera.

"Puno vježbam slobodnjake pa mi je drago da se trud konačno isplatio. Nakon svakog treninga Oršić, Hajrović, Petković i ja ostajemo vježbati prekide, a ja ih treniram i kad sam na odmoru u Poljskoj. S tatom odlazim na teren, uvijek nađem nekog golmana i pucam. Ne možeš zabiti slobodnjak ako ih ne treniraš, a i Bjelica nam uvijek daje dodatno vrijeme za njih", kaže Kadzior.

Znao je da će on pucati slobodnjak, po dogovoru je bio prvi izbor za lijevu nogu. 

Pitali smo ga tko u Dinamu najbolje izvodi slobodne udarce. 

"Ja, naravno. Dobar je bio gol, ali zabijao sam i ljepše. No, ovo mi je sigurno jedan od najdražih jer je ovo derbi. Ja sam iz Poljske, znam što znači veliki derbi i koliko to ljudima znači. Stvarno mi je drago da sam riješio derbi jer mi je ovaj klub postao kao obitelj. Dinamo je puno bolji od Hajduka. To se vidi u svakom segmentu. Uostalom, pogledajte tablicu, pa imamo skoro dvostruko više bodova od njih", kaže Kadzior.

Karijeru je započeo u Jagielloniji, a u Dinamo je došao iz Gornika za koji je u 44 utakmice upisao 11 golova i devet asistencija. Dinamo bi, kaže, u Poljskoj bio favorit za naslov.

"Razlika u kvaliteti, osobito individualnoj, u Dinamu u odnosu na poljske klubove je velika. Ne želim reći da je poljska liga loša, dapače. Fizički i taktički je zahtjevnija, ali u Hrvatskoj se igra bolji nogomet, osobito u Dinamu. Kad sam išao u Hrvatsku, ljudi su bili skeptični, ali Dinamo je veći klub i od Legije i od Lecha. Uostalom, nijedan poljski klub ne igra u Europi ove sezone, a Dinamo je osigurao nokaut fazu. Dolazak u Hrvatsku je bio pun pogodak", smatra Kadzior.

Odlične igre u Dinamovom dresu donijele su mu i debi za poljsku reprezentaciju. Razmišlja li već o transferu iz Dinama?

"Ne, ne, to mi uopće nije na pameti. Imao sam dobru polusezonu, ali ja čvrsto stojim na zemlji. Statistika mi je dobra, no puno je tu još mjesta za napredak i ja sam toga svjestan. Dinamo je idealna sredina da postaneš još bolji, a to se vidi po svim našim igračima koji napreduju cijelu sezonu", kaže Poljak.

Kadzior je postao i prvi Dinamov igrač koji je uvršten u Team Of The Week na najpopularnijoj nogometnoj simulaciji FIFA 19 te je dobio popularnu "crnu", znatno vrjedniju karticu s poboljšanim ocjenama. Kadzior ima ocjenu 77 (od mogućih 100) te je trenutačno najbolje ocijenjeni Dinamov igrač u toj igri.

"Znam za to, obavijestili su me. Ne igram puno videoigre, barem ne kao ostali dečki u klubu, ali sigurno ću igrati s Dinamom, odnosno sa sobom. Drago mi je zbog toga i valjda će biti još Kadziorovih golova iz slobodnjaka u FIFA-i", zaključio je Kadzior koji je odmah nakon utakmice otišao na odmor u Poljsku.

>>> POGLEDAJTE REAKCIJE IGRAČA DINAMA NAKON RUŠENJA HAJDUKA

Damian Kadzior 

Bruno Petković 

Izet Hajrović:



Kapetan Hajduka Domagoj Bradarić

Pročitajte više