DINAMO - HAJDUK

DINAMO - HAJDUK 1:0 Kadzior golčinom iz slobodnjaka srušio Hajduk

Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO je povijesnu jesen zaokružio pobjedom nad Hajdukom 1:0 na Maksimiru pred 11.064 gledatelja.

Gol odluke djelo je poljskog ofenzivca Damiana Kadziora koji je u 50. minuti s 25 metara prekrasno pogodio iz slobodnog udarca koji je sam izborio trenutak ranije.

Dinamo pobjegao Hajduku 22 boda

Momčad Nenada Bjelice sada bježi Hajduku za 22 boda, a poslije 18 odigranih kola drugoplasiranom Osijeku za 11 bodova.

Hajduk, koji je u ovu utakmicu ušao s pomlađenim sastavom gdje je kapetan bio 19-godišnji Domagoj Bradarić, ostaje na šestom mjestu s 23 boda, odnosno osam manje od Lokomotive koja drži četvrtu poziciju vrijednu kvalifikacija za Europa ligu sljedeće sezone.

Bjelica miksao sastav, Oreščanin za kapetana odabrao 19-godišnjaka

Siniša Oreščanin je prisilno morao miksati sastav, a Bjelica ne. Ipak, svejedno je to učinio.

Tako danas u sastavu Modrih nije bilo kapetana Arijana Ademija, Theophile-Catherine je igrao desnog beka, odmarao se Hajrović, dok je napad predvodio Bruno Petković.

GNK Dinamo Zagreb - HNK Hajduk Split Live Score

I već u prvoj minuti Petković je mogao dovesti u vodstvo Modre. Amer Gojak je probio desnu stranu, ubacio na Petkovića na pet metara koji šalje udarac pored gola Posavca.

Hajduk se postavio hrabro na Maksimiru, nisu se plašili izaći u Dinamovu polovicu, no mogli su se naći u rezultatskom minusu u 29. minuti.

Splićani su igrali hrabro, Modri rutinski kontrolirali utakmicu

Šitum je proigrao Gojaka, Dinamov veznjak izašao je sam na Josipa Posavca, pucao lijevom nogom, no fantastično je reagirao Hajdukov golman i obranom lijevom nogom spasio Hajduk.

Šest minuta kasnije zaprijetio je Brazilac Jairo s druge strane. U slalomu je nanizao Musu, Šituma i Perića pa pucao ravno u Dominika Livakovića koji je dobro pokrio svoju prvu vratnicu.

Majstorija Damiana Kadziora za pobjedu Dinama

A u 49. minuti viđen je trenutak odluke. Damian Kadzior prebacio je Hajdukov živi zid i neobranjivo pogodio u lijevi kut gola Posavca koji je bio nemoćan.

Poljak je sam izborio slobodnjak, faulirao ga je Božo Mikulić, a nakon što je zabio, dobio je žuti karton zbog skidanja dresa prilikom proslave.

Dinamo je bez problema kontrolirao situaciju na terenu, iako se činilo da Hajduk ima inicijativu kroz posjed. Bjeličini igrači bili su dobro organizirani u svojoj polovici kao i cijele jeseni, a Splićani nisu imali dovoljno kreativnosti i kvalitete da bi to mogli probiti. 

HNL se nastavlja u veljači

Modri majstor škarica Bruno Petković probao je ponovno kroz svoju specijalnost iznenaditi Bile, no u 67. minuti nije uspio zahvatiti loptu.

Ohrabrujuće za Splićane izgledala je šansa mladog Tonija Teklića koji se sjurio pored Mora, no preslabo je to bilo za reprezentativnog golmana Dominika Livakovića.

HNL igre se nastavljaju u veljači. Dinamo 2. veljače dočekuje Rudeš, a Hajduk na isti dan gostuje kod Osijeka.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više