DINAMO - HAJDUK

Jedini derbi bio je na tribinama: BBB i Torcida daleko bolji od Dinama i Hajduka

Foto: Index, Igor Šoban / Pixsell

DINAMO - HAJDUK 1:0 u 18. kolu HNL-a, zadnjem prije zimske pauze. Derbi se igrao pred 11 tisuća gledatelja.

Na terenu, gdje je Bjelica izveo momčad Dinama sa šest rezervi, a Oreščanin zbog ozljeda i suspenzija nije mogao računati na pola momčadi, nismo vidjeli puno toga vrijednog spomena.

Tribine pak su bile druga priča. BBB i Torcida od početka do kraja utakmice nisu prestajali glasno navijati uz zaglušujuću buku bubnjeva. Nisu izostale ni bakljade, od kojih je ona sredinom drugog poluvremena bila simultana, pa je sudac Bebek morao prekinuti utakmicu.

17:00 Derbi je završen pobjedom Dinama, čiji igrači nakon utakmice odlaze BBB-ima na zajedničko slavlje trijumfalnog kraja jedne od najuspješnijih polusezona u povijesti kluba.

S tribina i terena ori se "Nebo se plavi, bijeli se Zagreb grad..."

Rezultati by SofaScore

16:20 BBB i Torcida u isto vrijeme priređuju velike bakljade, tijekom kojih pripadnici obaju navijačkih skupina bacaju baklje na teren, zbog čega sudac Bebek prekida utakmicu.

16:08 Dinamovo vodstvo 1:0, za koje krasno iz slobodnjaka zabija Kadzior, BBB-i su proslavili bakljadom i razvijanjem svih velikih zastava na sjeveru. 

15.35 Torcida na ovu prozivku Boysa odgovara pjesmama rugalicama o navijačima Dinama.

15.30 BBB-i su podignuli nekoliko transparenata na kojima piše: "Blato, krš ili ulica, nigdje bržih miševa", popraćeno još jednom porukom rivalima na drugoj strani stadiona: "Nije dosta." Ovo se odnosi na brojne sukobe Boysa i Torcide posljednjih mjeseci:

15.20 Obostrano sjajno navijanje. Sa sjevera se ori "Volim te Dinamo", a sa istoka doziva "Dinamo - Zagreb". Jug odgovara "S istoka, zapada, sjevera". I Boysi i Torcida žestoko i glasno navijaju uz ritam bubnjeva. Za sada daleko bolji derbi gledamo i slušamo na tribinama nego na terenu. 

15.05 ... a evo i Torcide. Zvuk bubnjeva s juga označio je ulazak glavnine navijača Hajduka na stadion. Razvili su udarne transparente i Boysi sada imaju rivale na derbiju.

15.00 Zvižduk za početak utakmice znak je za Boyse da iz sveg glasa krenu s "Mi smo Purgeri, najjači smo, najjači!"

14.45 sati: Iako je na južnoj tribini par stotina navijača Hajduka, primjetno je da još uvijek, iako utakmica samo što nije počela, nisu istaknuli niti jedan transparent ili zastavu. Razlog za to je što glavnina pripadnika Torcide, članova njenih dalmatinskih podružnica, na stadion dolazi neposredno prije meča ili čak nakon početka utakmice.

Dva su razloga za to: policija namjerno tako organizira dolazak navijača Hajduka koje prati od predgrađa do stadiona, kako bi se spriječila mogućnost sačekuša putem do Maksimira.

Ali i to što zbog radova oko rotora na južnom ulazu u Zagreb konvoj s navijačima Hajduka do Dinamovog stadiona putuje obilaznim putem. 

Pročitajte više