Jandroković o aferi SMS: Ništa nam nije naštetilo, HDZ je najjača stranka

Foto: Ivan Buvinic/PIXSELL

PREDSJEDNIK sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković danas je odbacio nagađanja o rekonstrukciji vlade zbog jačanja saborskog kluba Milana Bandića. Uoči unošenja Betlehemskog svjetla u zagrebačku katedralu novinari su Jandrokovića pitali za komentar informacija o mogućoj rekonstrukciji vlade jer Milanu Bandiću sada nedostaje još samo jedan zastupnik u klubu da bi mogao formirati saborsku većinu s HDZ-om, a bez HNS-a. 

''Ta informacija je potpuno netočna'' kazao je Jandroković

"To je jedna od onih informacija koju je netko plasirao, potpuno je netočna, ona je ustvari bez veze", rekao je Jandroković  o mogućnosti rekonstrukcije vlade zbog jačanja Bandićeva kluba nakon najnovijeg prelaska saborske zastupnice Ane Komparić Devčić iz SDP-a u Stranku rada i solidarnosti.

Upitan za aferu SMS, Jandroković je ustvrdio da ona nije naštetila stranci, ali se aferu mora raščistiti. "Ništa nam nije naštetilo, HDZ je najjača politička stranka. Međutim ta se afera mora raščistiti do kraja i moramo znati što je točno bilo, a nakon toga ćemo dati svoj politički stav i procijeniti postoji li odgovornost onih koji se tu spominju", rekao je Jandroković upitan za aferu koja bi trebala biti teme i sutrašnje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Pročitajte više