Preslatki psić pokušava pozvati na igru svoj odraz i to izgleda presmiješno

Screenshot: Rumble

SIGURNO ste se pitali što to životinje vide kada primijete svoj odraz u ogledalu. Prepoznaju li sebe ili se ipak događa nešto drugo? Psi, na primjer, ne vide sebe iako mogu prepoznati druge životinje i pse u ogledalu. Psi su vrlo inteligentni, ali im, kao i većini životinja, nedostaje kognitivni razvoj kako bi sebe prepoznali vizualno u ogledalu, na snimci ili fotografiji.

Istraživanja su pokazala kako neke mačke mogu prepoznati svoj odraz u ogledalu i kada dođe do toga, samo ga ignoriraju. Druge životinje koje mogu prepoznati sebe u ogledalu su dupini, slonovi, svrake i neki veliki majmuni. 

Ovaj je pas pronašao najboljeg prijatelja koji je jednostavno prekrasan kao i on sam, a taj novi prijatelj njegov je odraz u ogledalu. Dok su njegovi ljudi radili sve te ljudske, bespotrebne stvari doma, on je imao pametnijeg posla.

Otkrio je ogledalo i zaljubio se na prvi pogled. Pesonja misli da je njegov odraz zapravo drugi psić i pokušava ga pozvati na igru. Pogledajte kako je to završilo.

Source: Shiba Inu puppy furiously tries to play with reflection by Muzikants

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više