Eduardo bez kluba: Mjesečno zarađivao 30 tisuća eura, a nije dao nijedan gol

Foto: EPA-EFE

EDUARDO DA SILVA više nije nogometaš poljske Legije.

Bivši hrvatski reprezentativac u Legiju je stigao u siječnju ove godine. Njegova avantura u Poljskoj pokazala se neuspješnom pa na kraju nije ni razgovarao o mogućnosti produljenja ugovora.

Igrač koji je trebao predvoditi napad Legije, odigrao je samo 14 utakmica. Nije zabio nijedan gol, a mjesečno je 35-godišnji napadač zarađivao 30 tisuća eura. 

Bivši napadač Dinamo Zagreba, Arsenala, Šahtara, Flamenga i Atlético Paranaensea prošle zime povezivao se s Rijekom, ali je na kraju završio u poljskom velikanu. Možda se sad odluči za povratak u HNL?

Antolić: Bila je čast dijeliti svlačionicu s tobom

Za hrvatsku reprezentaciju upisao je 62 nastupa i postigao 29 pogodaka. Posljednju utakmicu odigrao je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu protiv Kameruna. 

Eduardo je iz Dinama prije 11 godina otišao u Arsenal za 13,5 milijuna eura, a iz perioda u Engleskoj najviše se pamti njegova teška ozljeda. Nakon povratka na travnjak otišao je u Šahtar, a 2014. godine vratio se u Brazil potpisavši za Flamengo. Prije dolaska u Legiju igrao je za Atlético Paranaense.

Od Eduarda se objavom na Instagramu oprostio Domagoj Antolić, hrvatski nogometaš Legije.

 

Pročitajte više