LIGA PRVAKA

ZVEZDA - PSG 1:4 Parižani na Mbappeov pogon prekinuli Zvezdine snove o Europi

Foto: EPA

CRVENA ZVEZDA upisala je poraz od Paris Saint-Germaina na svom stadionu s 1:4 u sklopu posljednjeg, šestog kola Lige prvaka. Srpski prvak porazom od Parižana oprostio se od europskih nogometnih natjecanja ove sezone, dok je PSG u osminu finala Lige prvaka otišao s prve pozicije skupine C.

Još jednom ove sezone pokazao je PSG zašto je jedan od glavnih konkurenata za osvajanje Lige prvaka. Neymar, Cavani i Mbappe zabili su po pogodak i najavili nokaut fazu elitnog natjecanja na najbolji mogući način. Ipak, bila je ovo večer mladog Francuza, osvajača nagrade za najboljeg mladog igrača na svijetu, koji je upisao dvije asistencije i dodao pogodak da zaokruži sjajnu večer na Marakani i prekine Zvezdine snove o Europi.

Nije Zvezda bila toliko loša, na trenutke se činilo da će i izjednačiti, ali PSG je jednostavno bio prejak protivnik za prvaka Srbije, koji se dostojno oprostio od Lige prvaka.

Zvezda je ovogodišnji europski put završila s jednom pobjedom, onom protiv Liverpoola pred domaćim navijačima, isto toliko remija i četiri poraza. Napoli će kao trećeplasirani igrati Europa ligu u nastavku sezone.

FK Crvena zvezda - Paris Saint - Germain Rezultati uživo

 

PSG krenuo jako od samog početka

Bez kalkulacija ušao je Paris Saint-Germain u utakmicu protiv Zvezde. Gosti iz Francuske pritisnuli su domaće od prve minute i na samom startu stvorili nekoliko šansi. Pokušao je trener Zvezde Milojević iznenaditi Parižane visoko postavljenom obranom, ali ga je to koštalo baš kod prvog gola.

U 4. minuti Kylian Mbappe pao je u šesnaestercu Crvene zvezde nakon duela sa Stojkovićem, ali škotski arbitar William Collum je pokazao mladom Francuzu da ustane i nastavi igru. Šest minuta kasnije Zvezda se otvorila, krenula u kontru, a onda - primila pogodak.

Izgubljena lopta na centru lansirala protunapad na drugoj strani. Mbappe je povukao loptu, pretrčao svog čuvara i dodao na drugu stativu za Cavanija. Urugvajac je bio nepogrešiv za 1:0. Bio je ovo prvi zgoditak kojeg je Zvezda primila na svom terenu ove sezone u Ligi prvaka.

Parižani oštećeni za penal

Oslobodio se prvak Srbije pritiska u narednim minutama, ali je teško dolazio do šansi. PSG je jednostavno bio prevelik zalogaj za Zvezdu, tim više što je Thomas Tuchel u Beograd stigao s najjačim sastavom na raspolaganju. Negodovala je publika na Marakani zbog suđenja uz povike "UEFA, mafija", a onda je u 26. minuti PSG oštećen za penal.

Poslije ubacivanja Di Marije lopta je u ruku pogodila Miloša Degeneka, ali Škot se nije oglasio.

Prvo veće uzbuđenje pred vratima Buffona viđeno je u 32. minuti. Bilo je tu svega. Pao je Pavkov u šesnaestercu gostiju, mada bez prekršaja i nehotice je Cavani potom udario Marina po licu. Buffon na kraju nije imao posla, a utakmica je nakratko prekinuta zbog ozljede Marca Verrattija, koji se ipak pridigao i nastavio.

I onda, kada se činilo da je Zvezda napokon prodisala, PSG je povećao svoje vodstvo. Bila je to solo akcija Neymara. Prošetao se Brazilac doslovce kroz obranu domaćih, nanizao nekoliko Zvezdinih braniča, a onda s lakoćom matirao Borjana za 2:0 i posve udaljio Zvezdu od proljeća u Europi.

Zvezda se probudila u nastavku i desetak minuta bila blizu izjednačenja

Nije se Zvezda predala, već naprotiv. U drugo poluvrijeme ušli su bolje nego u prvom dijelu i nakon samo desetak minuta zabili pogodak. U 56. minuti Marakana je ekspoldirala od veselja, a zabio je Marko Gobeljić. Poslije centaršuta s boka Thiago Silva nije dobro izbio tu loptu glavom, samo ju je prebacio do Gobeljića, a Zvezdin bek pogodio je isprve ne čekavši da lopta padne na zemlju. Majstorski potez za erupciju oduševljenja na Marakani.

U narednih deset minuta Zvezda je imala glavnu riječ na travnjaku, dok se PSG - vjerovali ili ne - branio, potjeran u svoju polovicu. Prijetili su gosti iz Francuske s nekoliko kontri, ali Borjan se pobrinuo da se rezultat ne promijeni, dok je na drugoj strani Zvezda u nekoliko navrata bila nadomak izjednačujućeg pogotka.

Utakmicu riješili Marquinhos i Mbappe

Sve dileme oko pobjednika na Marakani otklonio je Marquinhos u 74. minuti. Šteta za primljen gol Zvezde jer taman su se bili probudili, ali mora se priznati da je ovo bio jeftino primljen pogodak srpskog prvaka. Di Maria je ubacio iz slobodnjaka s 40 metara, a jedan od najnižih na terenu - Marquinhos, pogodio je glavom za velikih 3:1 i time riješio dilemu oko pobjednika na Marakani.

Veliku pobjedu Parižana okrunio je pogotkom u drugoj minuti sučevog dodatka Kylian Mbappe. Mladi Francuz pobrinuo se za to da se večeras u strijelce upiše cijeli PSG-ov ubojiti napadački tercet, nakon što su to prethodno učinili Neymar i Cavani.

Od početka do kraja utakmice Delije su bodrile svoje ljubimce neovisno o kretanju rezultata.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više