LIGA PRVAKA

BARCELONA - TOTTENHAM 1:1 Lucas spasio Engleze i izbacio Inter iz Lige prvaka

Foto: EPA-EFE

TOTTENHAM se uspio provući u osminu finala Lige prvaka remijem kod Barcelone 1:1 uz teško osvojeni bod golom Lucasa Moure iz 85. minute nakon što je od sedme minute vodila Blaugrana prekrasnim golom Dembelea.

Zahvalnicu mogu priložiti i otpisanom nizozemskom prvaku PSV-u koji je izdržao nalete talijanskog Intera i također izvukao 1:1 što je gurnulo dalje Engleze.

Otpisani Nizozemci pomogli u izbacivanju Brozovića, Perišića i Vrsaljka

Ovako se na kraju razvila situacija u skupini B.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Tottenham i Inter završili su s jednakim brojem bodova, no dalje ide klub iz Londona zbog boljeg međusobnog skora. Naime, u Milanu je Inter pobijedio 2:1, a u Londonu su Spursi bili bolji 1:0. Spasio ih je taj gol u gostima sa San Sira.

Barcelonina "usluga" Tottenhamu

Barcelona je također dala vjetar u leđa Englezima jer je večeras Ernesto Valverde izrotirao sastav pa je kapetan bio Ivan Rakitić. Petoricu prvotimaca ostavio je na klupi, Messi je ušao pola sata prije kraja i Tottenham je mogao igrati nešto opuštenije.

Barcelona - Tottenham Live Score

Čudesan gol Ousmanea Dembelea

Opuštenost ih je koštala u sedmoj minuti. Uzeo je loptu Ousmane Dembele na centru Walker-Petersu i fantastičnom solo akcijom razbio ostatak Tottenhamove obrane.

Gostujući braniči plesali su i klizali u prazno, a Dembele je to prekrasno zakucao u mrežu Llorisa. Šest minuta kasnije PSV je poveo kod Intera golom Hirvinga Lozana.

Englezi su krenuli napadati pa je u 32. minuti Son Heung-Min izašao sam na Jespera Cillessena, međutim, golman Barcelone fantastično skida taj zicer nogom.

Rakitić kao kapetan odigrao prvo poluvrijeme

Ivan Rakitić igru je napustio na poluvremenu, zamijenio ga je Sergio Busquets koji je preuzeo kapetansku traku. Tottenham je u drugom poluvremenu ubacio u brzinu više, no Cillessen se nije dao, a Kane i društvu u napadu bili su totalno van utakmice.

Barcelona je igrala slabo u nastavku pa je Valverde u 63. minuti uveo Messija koji je tako postao treći kapetan Blaugrane iste večeri.

Potez utakmice Mauricia Pochettina

I onda šok za Tottenham, šok iz Milana. U 73. minuti Mauro Icardi zabija za 1:1 što je značilo da dalje ide Brozovićeva, Perišićeva i Vrsaljkova momčad.

No, u 71. minuti na Nou Campu Mauricio Pochettino čini potez utakmice. Vadi Sona, uvodi Brazilca Lucasa Mouru koji u 85. poslije kontranapada kojeg je iskreirao Harry Kane po lijevoj strani zabija s pet metara za izjednačenje.

Mogao je Tottenham i pobijediti da je Rose u 88. iz lijepe šanse pogodio barem okvir gola. Poslao je loptu u tribine...

Inter će tako nastaviti natjecanje u Europskoj ligi, a Tottenham koji je bio na rubu ispadanja, čekati ždrijeb osmine finala Lige prvaka o kojem više možete pročitati OVDJE.

Pročitajte više