Najbolji strijelac HNL-a: "Nikad ne bih igrao za Hrvatsku, sanjam dres Srbije"

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

NAKON 17 kola HNL-a, ljestvicu strijelaca predvodi Komnen Andrić, napadač zaprešićkog Intera. Andrić je nekadašnji reprezentativac U-20 Srbije, s kojom je prije tri godine osvojio Svjetsko prvenstvo na Novom Zelandu.

Još nije debitirao za A reprezentaciju Srbije pa bi 23-godišnjak iz Novog Pazara mogao promijeniti sportsko državljanstvo, ali...

"Sanjam dres Srbije, bilo koja druga zemlja ne dolazi u obzir. Nikada ne bih igrao za Hrvatsku ili neku drugu reprezentaciju. Za svakog sportaša je kruna karijere nastup za svoju zemlju", rekao je Andrić za srpski Informer.

U godinu i pol dana u Interu postao je najbolji strijelac lige, najbolji igrač kluba i kapetan momčadi.

"Mnogi su bili skeptični kada sam im rekao da idem u Hrvatsku, baš zbog složenog odnosa Hrvatske sa Srbijom. Razgovarao sam s trenerom Samirom Toplakom i odlučio prihvatiti ponudu. Nisam imao nijedan problem ovdje. Sjajno su me prihvatili, brzo sam se uklopio i u međuvremenu postao kapetan. To dovoljno govori kakav odnos imam sa svima u klubu."

Andrić koji se ranije nije snašao u portugalskom Belenensesu i litavskom Žalgirisu, ima još godinu i pol dana ugovor s Interom, ali bi klub mogao napustiti već u siječnju.

"Ima ponuda i interesa pa kad se završi polusezona, sjest ću s ljudima iz Intera i odlučit ćemo što je najbolje za obje strane."

Ove sezone je u 15 utakmica postigao 10 pogodaka. Prošle sezone je u 20 utakmica postigao 10 golova uz pet asistencija. Od velikih europskih klubova navija za Real i Milan, a što se tiče srpskih velikana, poručuje da je spreman pregovarati i sa Zvezdom, i s Partizanom.

Pročitajte više