Modrić otkrio kojeg je velikana odbio: "Ne želim ih uvrijediti, ali..."

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ prije šest i pol godina stigao je u Real, a sada je otkriveno da su ga Madriđani doveli nakon velike borbe. 

"Kad sam čuo da je Real Madrid zainteresiran za mene, ništa drugo nije bilo važno", rekao je najbolji nogometaš svijeta za francuski Telefoot.

Modrić je te 2012. godine nakon interesa Reala odbio trenirati s Tottenhamom i zahtijevao transfer u Madrid. Otkrio je da je zbog Reala odbio drugog velikana:

"Nije mi namjera uvrijediti PSG ili bilo koji drugi klub, ali kad su se javili iz Reala, za mene je postojala samo jedna opcija."

Zanimljivo, tadašnji sportski direktor PSG-a ranije je poručio da nisu imali dovoljno novca za Modrića. Tada je PSG doveo zvijezde poput Thiaga Silve (za 42 milijuna eura), Zlatana Ibrahimovića (za 21 milijun eura) i Ezequiela Lavezzija (za 29 milijuna eura). Htjeli su i Modrića, ali im je bio preskup (35 milijuna eura) pa su se okrenuli jeftinijem rješenju - Marcu Verrattiju iz Pescare (12 milijuna eura).

"U to smo vrijeme pokušavali potpisati Modrića, ali to nije bilo moguće. Već smo potpisali Thiaga i Ibrahimovića i Modrić je bio preskup. Stoga smo se odlučili za druge opcije i svi smo bili uvjereni da je Verratti dobar izbor", objasnio je Leonardo.

Tada je PSG vodio Carlo Ancelotti koji je u tom prijelaznom roku javno hvalio Modrića. Samo godinu kasnije Ancelotti i Modrić su se spojili u Realu, a upravo je Talijan jedan od najzaslužnijih za to što je Luka postao jedan od najboljih nogometaša svijeta.

Embed from Getty Images

Pročitajte više