Digne iz slobodnjaka spasio Everton od poraza u 96. minuti

Foto: Getty Images / Guliver Image

SPEKTAKULARNU utakmicu koja je završila 2:2, uz jedan gol u sudačkoj nadoknadi i promašen penal, odigrali su Everton i Watford u 16. kolu Premier lige. Domaćin je na Goodisonu poveo u 15. minuti golom 40 milijuna eura plaćenog Brazilca Richarlisona, a onda je u drugom poluvremenu uslijedila drama.

Gosti su u samo dvije minute u drugom dijelu stigli do preokreta. Prvo je u 63. Seamus Coleman postigao autogol kad ga je pogodila odbijena lopta od lijeve vratnice i završila u mreži, a već u 65. minuti Abdoulaye Doucoure zabio je glavom pored dva igrača Evertona za velikih 2:1.

Samo dvije minute kasnije Gylfi Sigurdsson mogao je vratiti stvari na početak iz penala, ali je njegov udarac nogom obranio vratar Ben Foster i spasio svoju momčad. Minute su prolazile, Watford je bio sve bliže važnoj pobjedi i prekidu niza od tri poraza, a onda se u 96. minuti ukazao Lucas Digne i rivalu pokvario planove.

Bio je to slobodan udarac s 20 metara u šestoj minuti sudačke nadoknade, praktički posljednji pokušaj na utakmici, a bivši lijevi bek Barcelone majstorski je prebacio živi zid i neobranjivo pogodio za konačnih 2:2 i slavlje na Goodisonu. 

Everton je ostao sedmi s 24 boda, dok je Watford 12. s 21 bodom. 

Pročitajte više