Snježna oluja zahvatila SAD. Tisuće domova bez struje, troje ljudi poginulo

Ilustracija: EPA

SNAŽNA snježna oluja zahvatila je SAD. Stanovnici Virginije te Sjeverne i Južne Karoline bore se s opasnim zimskim uvjetima, javlja CNN. Dodaju i kako su u Sjevernoj Karolini pale rekordne količine snijega. 

"Uvjeti su i dalje promjenjivi u dijelovima države jer pada kombinacija snijega, ledene kiše i kiše", rekao je guverner Sjeverne Karoline Roy Cooper. 

Oluja pogodila jugoistok SAD-a

U oluji koja je pogodila jugoistok SAD-a poginule su najmanje tri osobe, javlja CNN.

Samo danas je otkazano preko 500 letova u Sjevernoj Karolini, a oko 144.000 domova ostalo je bez struje. 

U Južnoj Karolini je 56.000 kućanstava bez struje. Širom Sjeverne Karoline otvoreno je 15 skloništa. 

Tri osobe poginule

Oko 3000 letova otkazano je ovog vikenda zbog snježne oluje, ali kako javlja CNN, i dalje se očekuju problemi u zračnom prometu. 

CNN javlja i da je u nekim dijelovima Sjeverne Karoline palo 60 cm snijega tijekom vikenda. 

BBC dodaje kako je guverner potvrdio tri smrtna slučaja vezana za oluju. Jedan muškarac poginuo je u predgrađu Charlottea kada je stablo palo na njegov automobil. 

Jedna žena je preminula na zapadu Sjeverne Karoline u hospiciju, a njezina smrt povezuje se s olujom. CNN piše da joj je uslijed nestanka struje prestao raditi respirator. Treća osoba preminula je od srčanog zastoja na putu u sklonište. 

CNN: Najopasnije je na cestama

CNN dodaje da je najopasnije na cestama. Tijekom oluje su ukupno zabilježena 672 sudara, poručuju iz odjela za patroliranje cestama u Sjevernoj Karolini. 

I državu Virginiju zahvatila je snježna oluja, a upozorenja na oluju ostaju na snazi do 2 sata iza ponoći po lokalnom vremenu. I u toj državi došlo je do brojnih nestanaka struje, a bez električne energije je trenutno 33.000 domova. 

U Virginiji je od nedjelje ujutro do sada zabilježeno 1177 sudara, a policija je upozorila stanovnike da ostanu u kućama.

Pročitajte više