Tko je muškarac koji je danas napadnut jer je viknuo "Tuđman zločinac"?

DANAS je prilikom otkrivanja spomenika Franji Tuđmanu u Zagrebu došlo do dva incidenta.

>> Incident na otkrivanju spomenika: Vikao "Tuđman zločinac" pa fizički napadnut

Policija je tek šturo priopćila da su imali dva postupanja, jedno u 15 sati, a drugo u 16. Oba incidenta vode se kao narušavanje javnog reda i mira.

Incident koji se dogodio u 16 sati je posebno zanimljiv. Naime, jedan je muškarac prilikom otkrivanja spomenika Tuđmanu, kojem je nazočio cijeli državni vrh na čelu s premijerom, predsjednicom i šefom sabora, povikao "Tuđman zločinac".

Pogledajte snimku!


Video: N1 

Taj muškarac je, doznaje Index, Zoran Erceg, javnosti poznat kao splitski ratni veteran i humanitarni aktivist koji je u vrijeme šatoraškog prosvjeda u zagrebačkoj Savskoj ulici bio jedan od rijetkih koji su se usudili glasno progovoriti protiv šatoraša.

Nosio je žuti prsluk

Erceg je danas na livadu kod koncertne dvorane Lisinski, na kojoj je otkriven spomenik Franji Tuđmanu, došao u žutom prsluku kakve nose prosvjednici koji se u Francuskoj već mjesec dana bune protiv reformi francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

Nakon što je viknuo "Tuđman zločinac", Erceg je napadnut. Došlo je i do naguravanja, pri čemu su intervenirali zaštitari i policija.

Erceg se trenutno nalazi u KBC Zagreb, a policija i dalje pokušava utvrditi što se točno dogodilo. Više detalja policija bi trebala objaviti sutra.

2015. godine je upao na press konferenciju šatoraša

Zorana Ercega javnost je upoznala kad je  u veljači 2015. godine, u jeku šatoraškog prosvjeda, upao na press konferenciju šatoraša.

Pogledajte što je rekao Indexu nakon toga.

Pročitajte više